Cook No8: Κόκκινα γιουβαρλάκια με πλιγούρι

Η Ελένη μας παρουσιάζει τη μακεδονική εκδοχή ενός αγαπημένου ελληνικού πιάτου<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Μας υποδέχεται στην κουζίνα της και μας δείχνει βήμα βήμα τη συνταγή για μια υπέροχη χειμωνιάτικη συνταγή.

Χρόνος προετοιμασίας: 30, μαγείρεμα: 25

Υλικά για 4-5 άτομα


1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 φλ. ψιλό πλιγούρι
4 κρεμμύδια περασμένα από τον τρίφτη
½ φλ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 συσκευασία κονκασέ ή 3 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες χωρίς το φλούδι τους
2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
2 κ.γ. ζάχαρη
1 «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού από την Knorr
αλάτι-πιπέρι
μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση



Για να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια: Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε τον κιμά με το μισό κρεμμύδι, τη μισή πάπρικα, το πλιγούρι, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο, μαζί με ½ φλ. νερό. Λαδώνουμε τα χέρια μας για μεγαλύτερη ευκολία και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια στο μέγεθος του καρυδιού.


Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και σβήνουμε με τη ντομάτα.



Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την υπόλοιπη πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό.


Για να φτιάξουμε το ζωμό θα χρειαστούμε ένα «Σπιτικό» Ζωμό Βοδινού από την Knorr και ένα ποτήρι βραστό νερό. Ρίχνουμε το ζωμό στο νερό και το διαλύουμε με ένα κουτάλι.



Τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα γιουβαρλάκια και το ζωμό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε το φαγητό μας για 25 λεπτά.



Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tips

*Ο φρέσκος βασιλικός στο σερβίρισμα τους πάει πολύ, το ίδιο και η ρίγανη.