Cook No9: Cupcakes με σοκολάτα και λεμόνι

Η Ελένη μας μαθαίνει μια πολύ εύκολη συνταγή που δεν χρειάζεται ούτε καν μίξερ<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ


Τα cupcakes είναι τα γλυκά της εποχής μας, όχι μόνο γιατί μας κερδίζουν από αισθητικής πλευράς αλλά και γιατί είναι πολύ εύκολα στην εκτέλεση! Είναι το ιδανικό γλυκό για επίσκεψη, για να υποδεχτείς τις φίλες σου ή για να τα πας δώρο.

Υλικά


120 γρ. φαρίνα
½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις απαλό
50 γρ. αμύγδαλα τριμμένα με τη φλούδα τους
100 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. σοκολάτα υγείας
½ κ.γ. σόδα
½ κ.γ. μπέικιν
½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
ξύσμα από 1 λεμόνι
κακάο για πασπάλισμα

Για το icing


1 συσκευασία μασκαρπόνε
1 φλ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δεν χρειαζόμαστε μίξερ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο Άλτις απαλό

Μοιράζουμε το μείγμα στη φόρμα των μάφινς, μέσα στις ειδικές χάρτινες θήκες. Αν δεν έχουμε θήκες, κόβουμε τετραγωνάκια από χαρτί για ψήσιμο στο φούρνο, το βρέχουμε για να «σταθεί» καλύτερα και το μοιράζουμε στις εσοχές. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 18-20 λεπτά.

Για το icing


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη. Καλύπτουμε τα κεκάκια αφού κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού.


Τα cupcakes μας είναι έτοιμα