Δε θέλει κόπο | Πώς να ετοιμάσεις το πιο instagramικό brunch στο σπίτι

Με ελάχιστα αλλά καλά υλικά.

Οι χαλαρές ημέρες στο σπίτι για εμένα ένα πράγμα μπορεί να σημαίνουν: Πρωινό ξύπνημα χωρίς ξυπνητήρι, ένα ζεστό μπάνιο χωρίς βιασύνη και φυσικά ένα απολαυστικό brunch φτιαγμένο από μένα για μένα.

Τα σπιτικά πρωινά

Σε αντίθεση με εκείνες τις βιαστικές καθημερινές που απλά ετοιμάζω έναν καφέ για να πάρω on the go ή καταφέρνω στην καλύτερη περίπτωση να ψήσω ένα τοστ, το σπιτικό brunch τις «ελεύθερες» ημέρες είναι σαν ιεροτελεστία. Η αλήθεια είναι πως μέχρι πριν λίγο καιρό με απασχολούσε αποκλειστικά ο παράγοντας της γεύσης, αλλά θέλοντας να με προκαλέσω αποφάσισα να βάλω στο παιχνίδι και το οπτικό κομμάτι του πράγματος.

My feed is better than yours

Ναι το ομολογώ, ήθελα να βγάλω και εγώ την τέλεια instagramική φωτογραφία για να ανεβάσω στο προφίλ μου- μία σαν εκείνη που βλέπουμε να ανεβάζουν οι bloggers και απορούμε πώς μοιάζει ακόμη και το γεύμα τους βγαλμένο από διαφημιστικό σποτ.

Τα κατάφερα

Τα καλά νέα είναι ότι τελικά δεν ήταν και τόσο δύσκολο: Το brunch μου ήταν όντως τόσο ευχάριστο να το βλέπεις όσο και να το γεύεσαι, η «aesthetically pleasing» φωτογραφία μου τραβήχτηκε και φυσικά έχει τη θέση που της πρέπει στο προφίλ μου με τα likes που της άξιζαν.

Η αγαπημένη μου συνταγή Pancakes

Λατρεύοντας τα pancakes και σε μια προσπάθεια να βρίσκω fancy τρόπους να τρώω υγιεινές και ταυτόχρονα νόστιμες εκδοχές τους, σκέφτηκα να αντικαταστήσω την πραλίνα με μέλι και τη σαντιγί με το αγαπημένο μου θρεπτικό γιαούρτι.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και πίστεψέ με αφού την κατάφερα εγώ υπάρχει ελπίδα για όλες μας.

Υλικά

200 γρ. γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό κλασικό

1 αβγό

50 ml σπορέλαιο

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

50 γρ. ζάχαρη

120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.σ. βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ Αγελάδος

1 κ.γ. σόδα μαγειρική

Μέλι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ 200 γραμμάρια γιαούρτι, 1 αυγό, 50ml σπορέλαιο, 1 πρέζα αλάτι, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, και 50 γρaμμάρια ζάχαρη.

Προσθέτουμε 120 γραμμάρια αλεύρι και 1 κ.γ. μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε με το σύρμα. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο.

Bάζουμε στο τηγάνι τρεις κουταλιές από τη ζύμη μας. Επειδή θα απλώσουν καθώς μαγειρεύονται φροντίζουμε να αφήσουμε το απαραίτητο κενό μεταξύ τους.

Ελέγχουμε τις άκρες των pancakes και όταν ξεκολλάνε από τον πάτο του τηγανιού, τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά με μία σπάτουλα. Κάθε πλευρά χρειάζεται περίπου δύο- τρία λεπτά.

Και ιδού το (Instagram) brunch

Μετά περνάμε στο αγαπημένο μου δημιουργικό κομμάτι, αυτό του κατάλληλου στησίματος- γιατί τι νόημα είχαν όλα τα παραπάνω αν δε δημιουργήσουμε την εικόνα που θέλουμε;

Διάλεξα το αγαπημένο μου πιάτο και άφησα τη φαντασία μου ελεύθερη βάζοντας όση «τέχνη» χρειάζεται. Βάζοντας τα pancakes μου σε μια στοίβα (πιο επιβλητικό έτσι, σωστά;) τα «έλουσα» με το αγαπημένο μου γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό κλασικό, με μέλι και κομμένα φρούτα.

Για να φαίνεται το αποτέλεσμα πιο γεμάτο, προσέθεσα φρούτα διαφόρων χρωμάτων, αλλά μπορείς να το κάνεις με οποιοδήποτε άλλο φρούτο αρέσει σε εσένα και το αποτέλεσμα να είναι εξίσου yummy.

Τα υλικά ΔΩΔΩΝΗ που χρησιμοποίησα μπορείς να τα βρεις εδώ

Γιαούρτι, πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά; Αγελαδινό ή πρόβειο;

Αυτό είναι δική σου απόφαση ανάλογα και με τις γεύσεις που σου ταιριάζουν καλύτερα. Προσωπικά τρώω γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ κάθε μέρα πολλά χρόνια τώρα και τα αγαπημένα μου είναι το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό κλασικό αλλά και το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ πρόβειο. Στα pancakes ειδικότερα, το ποιο γιαούρτι θα επιλεξω έχει να κάνει με τους υπόλοιπους συνδυασμούς. Για παραδειγμα, αν τα φρούτα είναι πολύ γλυκά, μου ταιριάζει πολύ και το πρόβειο, αν βάλω μόνο berries όμως, θα επιλέξω το στραγγιστό. Και στο γάλα και στο γιαούρτι, ωστόσο, προτιμώ τις πλήρεις σε λιπαρά εκδοχές.

Το αγελαδινό βούτυρο είναι βαρύ;

Όχι. Στη γαλλική κουζίνα για παράδειγμα, το βούτυρο είναι το βασικό συστατικό. Στη ζαχαροπλαστική επίσης. Για μένα, είναι ένα βασικό συστατικό γιατί δίνει γεύση, υφή και δένει τις συνταγές. Το βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ Αγελάδος που βάζω στις δικές μου συνταγές, έχει αγαπημένη γεύση και είναι ένα σύνηθες πρωινό μου μαζί με φρέσκο ψωμί και μέλι ή ψωμί και κομμάτια φρούτων λίγο λιωμένα επάνω. Δοκίμασέ το!

Δες περισσότερες ιδέες για brunch από τη ΔΩΔΩΝΗ