Eat No1: Το 25αράκι

Η Ελένη Ψυχούλη επισκέφτεται το εστιατόριο "Το 25αράκι" στην Γλυφάδα και μας μεταφέρει την γευστική εμπειρία της! Plus: "Χορταστικές" φωτογραφίες...<br />


Η Ελένη Ψυχούλη επισκέφτεται το εστιατόριο "Το 25αράκι" στην Γλυφάδα και μας μεταφέρει την γευστική εμπειρία της! Plus: "Χορταστικές" φωτογραφίες...


Σε μια χώρα όπου τόσα εστιατόρια ανοίγουν για να κλείσουν λίγο αργότερα, το 25αράκι είναι η φωτεινή εξαίρεση δυo παιδιών που εξελίσσονται θεαματικά, επιμένοντας στις δυσκολίες για να σου σερβίρουν τελικά στο πιάτο μια θαλασσινή κουζίνα πολλών αστεριών σε τιμή οικογενειακής ταβέρνας.

Ζεστή ατμόσφαιρα στο χρώμα του ξύλου και του λευκού, το τζαπανίζ σεπαρέ σου επιτρέπει κλεφτές ματιές στην κουζίνα, εκεί όπου ο Βασίλης Σικαλιάς μαγειρεύει τον δημιουργικό θαλασσινό του πλανήτη με ψάρι ελληνικό, άγριο και κυρίως, ημέρας!

Η σούπα από λάπαινα, σφυρίδα και λάδι τρούφας σκορπίνα εξαιρετικά δεμένη, βόμβα νοστιμιάς παρέα με τα σπιτικά ζεστά ψωμάκια και το ντιπ γιαουρτιού με λάιμ.




Ταρτάρ με φαγκρί, λάιμ και φρέσκο κρεμμυδάκι, ξιφίας μαρινάτος με πορτοκάλι και τζίντζερ, το ωμό όνειρο στην πιο βουτυράτη, αρωματική στιγμή του.





Τα ολόγλυκα ντοματίνια παντρεύονται ένα «αληθινό» αγγούρι, καπαρόφυλλα και ζεστό μαστέλο, η σάλτσα των αχνιστών μυδιών δένει σε μια ανάλαφρη κρέμα μουστάρδας, το σαγανάκι γαρίδας αποκτά ανεκτίμητη γεύση από τη φρεσκάδα του θαλασσινού.



Τα-al dente- νιόκι με παρμεζάνα, λάιμ και τηγανητό φιλέτο χριστόψαρου, νοστιμιά που χαράζεται μέσα σου, γεύση και διαφορετικές υφές, καλαμάρι φρέσκο σωστά ψημμένο με διακριτική σος λεμονιού στην πιο μεστή του γεύση κι αν κρατήσετε χώρο...




...το mille feuille με μασκαρπόνε και φράουλες και το προφιτερόλ με μπίτερ και λευκή Valhrona θα κλείσουν μαγικά ένα δείπνο που σε άλλες εποχές θα διεκδικούσε αστέρια και πολλά πρωτοσέλιδα.


Το 25αράκι: Αρτέμιδος 3 &Αγ. Ιωάννου, πλ. Εσπερίδων, Γλυφάδα, 2108944112