Eat No13: Άργουρα

Τα “Άργουρα” δεν είναι ένα ακόμη ψαρομάγαζο χωρίς αιτία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Μια σπιτική ροτόντα, παράταιρα τραπέζια και καθίσματα, οι γλαστρούλες με τα μυριστικά, ο παλιός ξύλινος μπουφές, όλα παραπέμπουν σε σπιτική τραπεζαρία, μπροστά σου ανοίγεται μια εντελώς οικογενειακή υπόθεση, μια βραδιά σχεδόν στην παρέα του αφεντικού, που θα αφήσει την-ούτως ή άλλως-ανοιχτή κουζίνα του για να σε φροντίσει προσωπικά, να σου αναγγείλει τις εμπνεύσεις της ημέρας.



Ο Νίκος Μιχαήλ έχει άποψη, φαντασία κι έρχεται να δώσει μια δική του, αυθεντική διάσταση με δημιουργική διάθεση στο θέμα “ψάρι”. Η τέχνη του ανεβάζει τόσο ψηλά τον πήχυ, που σχεδόν ξεχνάς ότι δεν βρίσκεσαι σε τριάστερο εστιατόριο. Αν οι Michelin περάσουν κάποτε από δω, είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα ενθουσιαστούν.



Όπως και μεις, που μπορούμε να πληρώσουμε σε τιμές ταβέρνας το νοστιμότερο ιωδιούχο γκουρμέ. Ολόφρεσκα άγρια ελληνικά σρείδια, φούσκες και πίνες σε όλη τη λιτότητα ενός λαδολέμονου, οι πρασινάδες και τα μυρωδικά αγαλλιάζουν όταν πέφτει πάνω τους ο φρέσκος αχινός, αιθέρια ταραμοσαλάτα με τραγανές πιτούλες, καρπάτσο με μύδια και ελληνικά φύκια, σεβίτσε μαγιάτικου με περγαμόντο, αβγά ψαριών σοτέ-τύφλα να’χει το χαβιάρι-, ασκολίμπροι με συκώτι πεσκανδρίτσας, χταποδοκεφτέδες, ονειρική σαλάτα με φακές και καπνιστό χέλι.



Ο τραχανάς στην πιο πρωτότυπη εκδοχή μιας ψαρόσουπας, ωραίο σπιτικό προφιτερόλ και μπουγάτσα κολοκύθας για το αίσιο τελείωμα.

Αγησιλάου 49-51, Τζιτζιφιές, 21077173200