Eat No19: Mentzelo’s Slow Food

Ο σεφ και αφεντικό στήνει τη δική του κουζίνα, γεμάτη μνήμες και αυτούσιες τεχνικές της παράδοσης και την σερβίρει σε ντεκόρ που καθόλου δεν θυμίζει την κουζίνα της μαμάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ


Ο Μεντζέλος Δροσόπουλος αγαπά το τοπικό προϊόν, το ελάχιστο twist που φέρνει έναν φρέσκο αέρα στο παραδοσιακό γιουβέτσι και μας το έχει ήδη αποδείξει στα μαγαζιά του βιογραφικού του όπως το Cook Lobby.


H τεράστια μπλε βιβλιοθήκη με τον παγκόσμιο χάρτη, τα βιβλία μαγειρικής και τη συλλογή από National Geographic, τα ασπρόμαυρα λαχούρια στις καρέκλες και η ανοιχτή κουζίνα δεν παραπέμπουν κατευθείαν στα χρώματα της παραδοσιακής ελληνικότητας, κι αυτό παραδόξως λειτουργεί απελευθερωτικά, βγάζει από το νου σου τα κλισέ, ανοίγει την ψυχή σου στην έκπληξη του μενού.


Η μελιτζανοσαλάτα με σουσάμι και σουσαμέλαιο φλρτάρει ελάχιστα με την Ασία αλλά στην καρδιά της παραμένει βέρα ελληνίδα, τα αβγά με παστουρμά και κασέρι Σοχού που μοσχοβολούν βούτυρο είναι το κολασμένο must που κυκλοφορεί σε κάθε τραπέζι, η καπνιστή φέτα που καπνίζει ο Μέντζελος μεταμορφώνεται σε γκουρμέ μεζέ, το γιουβέτσι με κριθαρώτο λιώνει μελωμένο στον ουρανίσκο, η αφράτη τυρόπιτα με τον γλυκάνισο και το σπιτικό φύλλο από την παράδοση κρατά τη νοστιμιά ελαφραίνοντας από τα περιττά λάδια, το πιο νόστιμο ιμάμ που έχω δοκιμάσει μετά το πολίτικο της γιαγιάς μου ήταν από τα ωραιότερα πιάτα ημέρας, το εκμέκ και η πορτοκαλόπιτα στο τέλος, συγκινητικά νόστιμα.


Τιμή: 3.5-7 τα πρώτα, 4-15 τα κυρίως.



Πανδώρας 16, Γλυφάδα
Τηλ.: 2108941071