Follow us

Eat No8: Λόλα

Το ουζερί του κυρ-Γιάννη πέρασε στα χέρια των παιδιών του, του Αντώνη και της Λόλας, άλλαξε όνομα, απέκτησε έναν λευκό αέρα ολίγον-τι νεοταβέρνας, στο βάθος αναγνωρίζεις την πατίνα του χρόνου, αν τα καταφέρεις βέβαια να δεις το οτιδήποτε πέρα από τους μεζέδες στο τραπέζι σου από την τρελή κοσμοσυροή.

λολα

Ο Αντώνης μοιάζει να είναι φιλικός και κεφάτος διευθυντής ορχήστρας μιας πελατείας που αποτελείται αποκλειστικά από τους κολλητούς του, αλλά σαν νιόφερτος τελικά θα διαπιστώσεις πως έτσι έχουν εδώ τα χαλαρά θεσσαλωνικιώτικα ήθη.

Eat No8:  Λόλα

Η καλύτερη ίσως λύση για θαλασσινά μεζεδάκια στην καρδιά του κέντρου, που θα συνδυάσεις με το ωραιότατο χύμα ρακί τους, με ή χωρίς γλυκάνισο. Από την όχθη της παράδοσης θα δοκιμάσεις τραγανό γόνο καλαμαράκι, λευκή ταραμοσαλάτα με ζεστές πίτες αρωματισμένες με ρίγανη, ψητά μανιτάρια με σάλτσα μουστάρδας, λουκούμι ψητό χταποδάκι, γάβρο και σαρδέλα στη σχάρα κι ένα υπέροχο γάβρο λαδορίγανη, σκουμπρί με κρεμμύδι και ονειρεμένες τηγανητές πατάτες.

Eat No8:  Λόλα - εικόνα 2

Eat No8:  Λόλα - εικόνα 3

Μπουκιά και συχώριο οι πίτες, λεπτές σαν πίτσα, που ψήνονται στα κάρβουνα και γεμίζουν με χόρτα και μυρωδικά της εποχής. Η υπερκινητική Λόλα, ωστόσο, βάζει μια ανησυχία παραπάνω στις κατσαρόλες της και φτιάχνει σαλάτα με τηγανητό σολομό και σύκο, ένα μαγικό χταποδάκι μεθυσμένο με κόκκινη ζωντανή σάλτσα και το γκραν-σουξέ του μαγαζιού, το γαριδοπίλαφο και τη γαριδομακαρονάδα της με σκορδάκι και φρέσκια ντομάτα. Στο τέλος, κέρασμα το σπιτικό τσιζ-κέικ με σος από κόκκινα φρούτα.

Eat No8:  Λόλα - εικόνα 4

Αγαπηνού 10, Θεσσαλονίκη, 2310276201

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ