Έχουμε την τέλεια συνταγή για το αποψινό τραπέζι

Η κολοκυθόπιτα με χωριάτικο φύλλο & φέτα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη κάθε στιγμή

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ ΚΟΥΒΑΤΣΗ

Yλικά

1 συσκευασία Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη

5 μεγάλα κολοκυθάκια

2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

Μισό ματσάκι άνηθο

Μισό ματσάκι μαϊντανό

4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

250 γραμμάρια φέτα τριμμένη

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καταρχήν αφήνεις τα Χωριάτικα φύλλα Χρυσή Ζύμη στη συσκευασία τους, σε θερμοκρασία δωματίου, για 1-2 ώρες, μέχρι να ξεπαγώσουν πλήρως. Στη συνέχεια, φτιάχνεις την γέμιση. Πλένεις καλά και τρίβεις τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη. Τα αφήνεις, με λίγο αλάτι, στο σουρωτήρι, για καμία ώρα μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Βάζεις τα τριμμένα κολοκυθάκια σε ένα μπολ και προσθέτεις τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα. Ανακατεύεις καλά και προσθέτεις τα αυγά και την φέτα. Τέλος, προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Λαδώνεις καλά το ταψί που θα ψήσεις την πίτα, και απλώνεις, τα μισά φύλλα, λαδώνοντάς το καθένα ξεχωριστά, πριν απλώσεις το επόμενο. Απλώνεις στο ταψί την γέμιση, να πάει παντού, και σκεπάζεις με τα υπόλοιπα μισά φύλλα, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία. Κόβεις τα περισσεύματα των πάνω φύλλων, και γυρίζεις τα φύλλα της βάσης προς τα μέσα. Αλείφεις την επιφάνεια της πίτας με ελαιόλαδο και την χαράσσεις. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν τα φύλλα, βγάζεις την πίτα από τον φούρνο, την αφήνεις να σταθεί για περίπου 20 λεπτά και κόβεις σε κομμάτια.