Follow us

Eliana in Babyland: Πρώτη φορά με το μωρό στις διακοπές

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου κρατάει σημειώσεις στην πρώτη της εβδομάδα καλοκαιρινών διακοπών με το μωρό.

Eliana in Babyland: 20 αξιώματα για τις πρώτες διακοπές με το μωρό

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου κρατάει σημειώσεις στην πρώτη της εβδομάδα καλοκαιρινών διακοπών με το μωρό.


1. Το ακριβώς προηγούμενο βράδυ πριν ξεκινήσουν οι διακοπές, το μωρό θα έχει βήχα και/ή φτέρνισμα και/ή δέκατα.

2. Πακετάροντας θα διαπιστώσεις πως το μωρό έχει περισσότερα πράγματα από την μαμά, τον μπαμπά και την γιαγιά του ταυτόχρονα.

3. Αμέσως μόλις δέσεις το μωρό στο καρεκλάκι αυτοκινήτου, το μωρό θα σε ειδοποιήσει δια της όσφρησης πως χρειάζεται αλλαγή πάνας.

4. Μην ποντάρεις όλα σου τα λεφτά στο ότι το μωρό θα κοιμηθεί στο ταξίδι. Είναι πολύ πιθανό να μείνει ξύπνιο όλη την ώρα και να ξεραθεί το πρώτο δευτερόλεπτο που θα φτάσετε στον προορισμό σας.

5. Αν αποφασίσεις να σταματήσεις κάπου στην Εθνική για να βγάλεις έξω το μωρό που κλαίει σπαρακτικά προκειμένου να το ηρεμήσεις, πρόσεχε μην το κουτουλήσεις στην πόρτα, με αποτέλεσμα να κλαίει ακόμη πιο υστερικά για κανένα μισαωράκι. Κάποιες το πάθανε.

Eliana in Babyland: Πρώτη φορά με το μωρό στις διακοπές

6. Στο πλοίο θα περάσουν τουλάχιστον 5 άτομα τα οποία θα θεωρήσουν πως είναι ΟΚ να χαϊδέψουν το χεράκι του μωρού – ναι, αυτό που αμέσως μετά θα προσπαθήσει να χώσει στο στόμα του.

Eliana in Babyland: Πρώτη φορά με το μωρό στις διακοπές - εικόνα 2

7. Απ’ όλους όσους θα σε πλησιάσουν, είναι βέβαιο πως μόνο η πιο ιδρωμένη, με φαβορίτες και κρεατοελιές γιαγιά θα φιλήσει αιφνιδιαστικά το μωρό στο κούτελο.

8. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή θα συνειδητοποιήσεις πως έχεις ξεχάσει τα μωρομάντηλα στο αυτοκίνητο, το οποίο είναι κλειδωμένο στο γκαράζ του πλοίου.

9. Την πρώτη μέρα των διακοπών, που ανυπομονείς να χορτάσεις λίγο ύπνο, είναι η μέρα που το μωρό θα αποσυντονιστεί από την αλλαγή περιβάλλοντος και θα σε ξυπνήσει στις 6 τα χαράματα.

10. Εκεί γύρω στην τρίτη μέρα, που επιτέλους το βιολογικό σου ρολόι θα συντονιστεί με το δικό του και θα ξυπνήσεις από μόνη σου στις 6 τα χαράματα, είναι η μέρα που το μωρό θα κοιμάται ληθαργικά μέχρι τις 9.

11. Τι ξέχασες πίσω στο σπίτι; Το αποφρακτικό μύτης; Την κρέμα για τα εξανθήματα; Το ντεπόν; Αυτό που ξέχασες, αυτό θα χρειαστείς.

Eliana in Babyland: Πρώτη φορά με το μωρό στις διακοπές - εικόνα 3

12. Την ημέρα που θα φορέσεις μαγιό στο μωρό και θα έχεις αποφασίσει να το βουτήξεις για πρώτη φορά στη θάλασσα, είναι η μέρα που η συνήθως κρυστάλλινη θάλασσα θα είναι γεμάτη υποκίτρινα λάδια, μπουρμπουλήθρες, περιτυλίγματα από τσίχλες.

13. Την επόμενη φορά που θα αποπειραθείς ξανά για την πρώτη του βουτιά, τα νερά θα είναι πεντακάθαρα μεν, θα έχουν θερμοκρασία Ατλαντικού δε.

14. Στην παραλία ενδέχεται το μωρό να κοιμηθεί ευτυχισμένο κάτω από μια ωραία σκιούλα, μόνο και μόνο για να το ξυπνήσει, 3 λεπτά μετά, ένα παιδάκι με νεροπίστολο.

15. Το δευτερόλεπτο που θα κοιτάξεις προς το beach bar για να βρεις με το βλέμμα σου τη σερβιτόρα, είναι η στιγμή που το μωρό θα αρπάξει το αντηλιακό και οριακά θα το προλάβεις να μην φάει όλους τους δείκτες προστασίας.

16. Αν θηλάζεις, είναι πιθανό να χρειαστεί να το κάνεις και σε μέρη χωρίς φυσική δροσιά ή air condition, με αποτέλεσμα να νιώσεις, για λίγο, πως πρέπει να είναι να είσαι μάνα στο Τζιμπουτί.

17. Παρότι πήρες πολλά παραπάνω απ’ όσα χρειαζόσουν, στα μισά των διακοπών θα ξεμείνεις από καθαρά φορμάκια.

Eliana in Babyland: Πρώτη φορά με το μωρό στις διακοπές - εικόνα 4

18. Όταν θα φορέσεις το καινούργιο καταπληκτικό καφτάνι -το οποίο αγόρασες ειδικά για να βγάλεις αναμνηστικές φωτογραφίες από το πρώτο καλοκαίρι με το μωρό- είναι η φορά που το μωρό θα βγάλει μια τεράστια γουλιά πάνω σου.

19. Σε άλλη αφορμή για φωτογραφία, το μωρό, που όλη μέρα γελάει, ξαφνικά θα αποφασίσει πως θέλει να παραμείνει ανέκφραστο, έως και στραβωμένο.

Eliana in Babyland: Πρώτη φορά με το μωρό στις διακοπές - εικόνα 5

20. Την μαγεία των όσων ζεις δεν θα την καταλάβεις όσο αυτά θα συμβαίνουν. Ενδέχεται, όμως, να συγκινηθείς πολύ, όταν πίσω στο σπίτι, θα βάλεις το μωρό για ύπνο και θα χαζέψεις αυτές τις πρώτες, φανταστικές, καλοκαιρινές φωτογραφίες.

Eliana in Babyland: Πρώτη φορά με το μωρό στις διακοπές - εικόνα 6