Follow us

Επιτρέπεται να τρώω ζάχαρη; Ρωτήσαμε την trainer

Η trainer Λευκοθέα Καβρουλάκη δίνει τη βασική σύμβουλή για κάθε διατροφή

Επιτρέπεται να τρώω ζάχαρη; Ρωτήσαμε την trainer

Η γλυκύτητα ενός τροφίμου υποδεικνύει την υψηλή περιεκτικότητα σε γλυκόζη που σημαίνει αυτομάτως ότι προσφέρει πολλή ενέργεια.

Συνεπώς, η αγάπη των ανθρώπων για τη ζάχαρη είναι φυσική ανάγκη, όταν φυσικά μιλάμε για φρούτα και αλλά τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη, φρουκτόζη και αλλά υγιεινά σάκχαρα από μόνα τους και δεν έχουν προστεθεί με τεχνητό τρόπο.

Η πρόσθετη ζάχαρη κρύβει πολλούς κινδύνους. Αρχικά δημιουργεί τη βάση για την ανάπτυξη ασθενειών, όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία, η κατάθλιψη και αλλά πολλά τα οποία προέρχονται από την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων, πρόσθετων σακχάρων πλουσίων σε ζάχαρη.

Επιτρέπεται να τρώω ζάχαρη;

Το μυστικό κρύβεται εδώ: η γλυκόζη είναι ένα σάκχαρο. Γλυκόζη βρίσκεται σχεδόν σε κάθε τρόφιμο που καταναλώνουμε, από φρούτα και λαχανικά μέχρι και τα γλυκά. Χρησιμοποιείται ως βασική πηγή ενέργειας για τον ανθρώπινο οργανισμό και είναι αναγκαία για την επιβίωση του. Βέβαια, διατηρώντας ένα μέτρο, αφού, αν καταναλώσουμε μεγάλη δόση γλυκόζης, τα αποτελέσματα αντιστρέφονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ