Εστιατόριο Aλάτι στο Thalatta Seaside Hotel στην Εύβοια!

Παράδοση και design σε γαλάζιο φόντο! Plus: Συνταγή για μανούρι παναρισμένο με φυστίκια Αιγίνης από τον σεφ!<br />


Παράδοση και design σε γαλάζιο φόντο! Plus: Συνταγή για μανούρι παναρισμένο με φυστίκια Αιγίνης από τον σεφ!

Γιατί να πάω: Πάνω στην παραλία της Αγίας Άννας, στην Εύβοια, το Thalatta συνοψίζει όλη τη µυθολογία µιας αφίσας του ΕΟΤ. Η πισίνα σκάει εκεί που αρχίζει το κύµα, η αµµουδιά, το απέραντο γαλάζιο του ουρανού και η θαλασσινή θέα παντρεύονται µε ένα λιτό, χαρούµενο design που κλείνει το µάτι στην Ελλάδα του ’60 και στην αρχιτεκτονική των Άρη Γιαννόπουλου και Μιχάλη Κραουνάκη.



Ο σεφ: Ο Χαράλαµπος Φλεβάρης, µε προϋπηρεσία στο Διόνυσο και στο Baraonda, ανήκει στη νέα γενιά των δηµιουργικών σεφ, που δανείζονται τις τεχνικές της Ευρώπης για να δώσουν το δικό τους, προσωπικό στίγµα στην παράδοση. Τα σύκα της Κύµης, το ιπποφαές, οι συκοµαΐδες και το ντόπιο µέλι µαγειρεύουν µια καινούργια γεύση, που προσγειώνεται στην καθηµερινότητα, δίνοντάς της µια καινούργια πνοή.



Η καλύτερη ώρα: Από το πρωινό στην πισίνα, µέχρι τον καφέ µε γαλάζια θέα και την πείνα µετά το µπάνιο, που χορταίνει µε συνταγές από την παράδοση, εδώ χαίρεσαι σε πακέτο χαλαρών διακοπών την κάθε στιγµή της ηµέρας.



Ξεχωρίσαµε:
Τον ψητό σολοµό µε σαφράν, φακές µε δυόσµο και ξύσµα λάιµ, το καρπάτσο χταποδιού µε ριζότο λεµονιού και σος µε λάιµ και µαϊντανό, τα σπαγγέτι µε προσούτο, φέτα και λάιµ, το σολοµό που καπνίζει ο σεφ και σερβίρει από τσάτνεϊ από µάνγκο, ξινόµηλο και πεπόνι, το τιραµισού µε το ζεστό εσπρεσάκι, το µιλφέιγ µε φιστίκι Αιγίνης, κρέµα τόνγκα, παγωτό καϊµάκι και σος φράουλα.

Γιατί να το προτιµήσω: Αν η ζωή αποφασίσει πως ένα τετ-α-τετ χρειάζεται µια συγκίνηση παραπάνω για να µείνει αξέχαστο, το «Αλάτι» δείπνο µπορεί να µεταµορφώσει µια γευστική εµπειρία σε παραµύθι. Καθώς ο ήλιος δύει, δεκάδες κεριά φωτίζουν την παραλία και το τραπέζι στρώνεται υπέροχο –για τους δυό σας– στην ακροθαλασσιά.


Thalatta Seaside Hotel: Παραλία Αγίας Άννας,
Βόρεια Εύβοια, τηλ. 22270 97397, fax 22270 97398,
mail: come@thalattahotel.gr



Mανούρι παναρισµένο σε φιστίκι Αιγίνης με μαρμελάδα ντομάτας






Υλικά: για 1 άτοµο
150 γρ. µανούρι κοµµένο σε χοντρή φέτα u 100 γρ. φιστίκι καβουρδισµένο και τριµµένο στο µούλτι u αλάτι u πιπέρι
Για τη µαρµελάδα
500 γρ. ντοµάτες αποφλοιωµένες, ψιλοκοµµένες u 1 ξύλο κανέλα u 1 κ.γ. τριµµένο φρέσκο τζίντζερ u 200 γρ. ζάχαρη u 1 κ.σ. βούτυρο



Εκτέλεση
Για τη µαρµελάδα, σε ένα τηγάνι µαγειρεύουµε την ντοµάτα µε την κανέλα και το τζίντζερ, µέχρι να πιει τα ζουµιά της. Προσθέτουµε τη ζάχαρη και το βούτυρο, ανακατεύουµε και µαγειρεύουµε σε χαµηλή φωτιά, ώσπου να δέσει η µαρµελάδα.
Πανάρουµε το τυρί µε το φιστίκι, πιέζοντας να κολλήσει καλά από όλες τις µεριές. Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 180οC, βάζουµε το τυρί σε ταψάκι, αφού πρώτα στρώσουµε αντικολλητικό χαρτί, και ψήνουµε για 5'.

Φωτογραφίες: Γιάννης Σεφερός