Frittata με πατάτες και λαχανικά

Η συνταγή της ημέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: TASTY-GUIDE.GR

Υλικά

8 αυγά

500 γρ. πατάτες βρασμένες και κομμένες σε φέτες

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

100 γρ. αρακά βρασμένο

125 ml γάλα

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι και όταν μαλακώσει ρίξτε τις πατάτες.

Αφήστε τα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, αδειάστε μετά το μίγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και προσθέστε τον αρακά.

Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Ρίξτε τα αυγά στο σκεύος όπου έχετε βάλει τις πατάτες και τα κρεμμύδια, ψήστε στους 200οC για 20 λεπτά και σερβίρετε.

Τip

Για πιο αφράτη φριτάτα, χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπήστε τα ξεχωριστά πριν τα προσθέσετε στο μίγμα.

Πηγή | Tasty-guide.gr