Φτιάξε το πιο εύκολο κέικ με ανανά

Μία νόστιμη επιλογή που σερβίρεται είτε μόνη της είτε ως βάση για τα πιο απολαυστικά επιδόρπια!

ΓΡΑΦΕΙ: ΦΩΤΕΙΝΗ

Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του μία μεγάλη ποικιλία από δροσιστικές απολάυσεις, από κοκτέιλ και κρύο τσάι, μέχρι εξωτικά σνακ και λαχταριστά γλυκά. Μία εύκολη και νόστιμη επιλογή είναι το κείκ με ανανά, που μπορεί να φαγωθεί είτε σκέτο είτε να σερβιριστεί σαν βάση για παγωτό, σαντιγύ ή αρωματισμένο γιαούρτι, σάλτσες φρούτων και άλλα. Δες παρακάτω πώς μπορείς να φτιάξεις το αγαπημένο μας εξωτικό γλυκό για το φετινό καλοκαίρι:

Τι θα χρειαστείς

2 κούπες ζάχαρη

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)

2 αυγά

2 κουταλάκια τσαγιού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι τσαγιού εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 κάψουλα βανιλίνη)

1 κούπα αλεσμένα καρύδια (προαιρετικά)

500 γραμμάρια ανανά σε φυσικό χυμό Del Monte

Πώς θα το φτιάξεις

-Αλέθεις στο μπλέντερ τον ανανά μαζί με τον χυμό του.

-Ανακατεύεις με το σύρμα μέσα σε ένα μεγάλο μπωλ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

-Προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής στο μείγμα των αυγών και ανακατεύεις καλά.

-Βάζεις το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι Νο 26 και το ψήνεις στους 175 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.

-Ελέγχεις εάν έχει ψηθεί κάνοντας το τέστ με την οδοντογλυφίδα στο κέντρο του γλυκού, που πρέπει να βγαίνει στεγνή.

-Το σερβίρεις αφού κρυώσει σαν απλό κέικ, ή σαν βάση για παγωτό, για σάλτσες φρούτων ή βανίλιας, για σαντιγύ, για γιαούρτι αρωματισμένο, με επάλειψη γλάσου τυριού κρέμας κλπ.