Follow us

Φυτικά γιαούρτια: Ποια είναι τα βασικά είδη και ποιο έχει την περισσότερη πρωτεΐνη;

Ποιο να επιλέξουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Φυτικά γιαούρτια: Ποια είναι τα βασικά είδη και ποιο έχει την περισσότερη πρωτεΐνη;
Aπό τη Δήμητρα Γλυνού, Κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο, cibus.gr

Τα φυτικά γιαούρτια ήρθαν για να μείνουν μετά από την μεγάλη εξάπλωση των φυτικών προϊόντων όπως το γάλα και το τυρί. Σήμερα, τα γιαούρτι από φυτικά προϊόντα παρασκευάζονται παγκοσμίως με μια μεγάλη ποικιλία για όλους τους όλους αυτούς που ακολουθούν μια φυτοφαγική διατροφή και όχι μόνο!

Φυτικά γιαούρτια: Ποιες είναι αυτές οι επιλογές;

Γιαούρτι σόγιας

Το γιαούρτι σόγιας αποτελείται από μια βάση γάλα σόγιας μαζί με ενεργές καλλιέργειες. Το συγκεκριμένο γιαούρτι περιέχει μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και καταναλώνοντας το μπορείς να λάβεις 6 γρ πρωτεΐνης ανά μερίδα.

Γιαούρτι καρύδας

Το γιαούρτι καρύδας είναι πλούσιο και κρεμώδες και συνδυάζεται καλά με γεύσεις φρούτων και σοκολάτας. Το κορεσμένο λίπος ποικίλλει αρκετά ανάλογα με την ποσότητα καρύδας που περιέχεται στο προϊόν. Για παράδειγμα μια μερίδα γιαουρτιού καρύδας χωρίς ζάχαρη μπορεί να περιέχει σε 4,5 γραμμάρια κορεσμένου λίπους, ενώ κάποιο προϊόν με προσθήκη ζάχαρη να περιέχει διαθέτει 8 γραμμάρια κορεσμένου λίπους ανά μερίδα 4!

Επίσης συχνά τα γιαούρτια αυτά περιέχουν ελάχιστη ποσότητα πρωτεΐνης.

Γιαούρτι αμυγδάλου

Τα γιαούρτια με βάση το αμύγδαλο κυριαρχούν τώρα ως το πιο δημοφιλές γιαούρτι από φυτικό προϊόν.

Συνήθως, τα γιαούρτι με βάση το αμύγδαλο δεν περιέχουν πρωτεΐνες (όπως το γάλα αμυγδάλου), αλλά τα ελληνικά γιαούρτια αμυγδάλου που βρίσκονται στο εμπόριο περιέχουν περίπου 11 γραμμάρια φυτικής πρωτεΐνης ανά μερίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ