Γαλέος τηγανητός με κουρκούτι

Το παραδοσιακό πιάτο για την 25η Μαρτίου φτιάχνεται γρήγορα κι εύκολα.

ΓΡΑΦΕΙ: NAFSIKA MAVROMOUSTAKOU

Yλικά

1 κιλό γαλέος κομμένος σε φέτες

λάδι για το τηγάνισμα

αλάτι

πιπέρι

κουρκούτι για το πανάρισμα

σκορδαλιά

Eκτέλεση

Αγοράζουμε το γαλέο από το ψαράδικο γδαρμένο και κομμένο σε φέτες με πάχος ενός ή δυο δαχτύλων. Τις πλένουμε πολύ καλά, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Βουτάμε κάθε φέτα του γαλέου σ’ ένα πηχτό κουρκούτι (με αλεύρι, λίγο νερό και λίγο μπέικιν) και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι. Σερβίρουμε με πατζάρια σαλάτα και σκορδαλιά.
Πηγή: Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας - Τηλεθεατής