Γαρίδες τεμπούρα με γλυκόξινη σάλτσα

Από τον master chef των θαλασσινών Λευτέρη Λαζάρου<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ


Από τον master chef των θαλασσινών Λευτέρη Λαζάρου


Προετοιμασία: 30 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα


8 γαρίδες Νο2
100γρ. αλεύρι
80 ml γάλα καρύδας
Αλάτι - πιπέρι

3 φέτες ανανά ψιλοκομμένο
Χυμό από 2 πορτοκάλια
Χυμό από 1 lime
1κουταλιά της σούπας μέλι
1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
Λίγο ελαιόλαδο
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το κεφάλι και το έντερο. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το γάλα καρύδας να γίνει χυλός και βουτάμε τις γαρίδες μέσα. Τηγανίζουμε τις γαρίδες σε καυτό λάδι και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σε καυτό τηγάνι σοτάρουμε τον ανανά, την πιπεριά και ρίχνουμε το μέλι. Σβήνουμε με τον χυμό από το πορτοκάλι και το lime. Αφήνουμε την σάλτσα να γλασάρει και σερβίρουμε τις γαρίδες με την ζεστή σάλτσα.

Tip:
Δεν πρέπει να αλατοπιπερώσουμε τις γαρίδες πριν το τηγάνισμα γιατί δεν θα κάνουν κρούστα.

Διάβασε Επίσης
ΤΑΡΤΑΡ ΣΟΛΟΜΟΥ

ΦΙΛΕΤΟ ΛΑΒΡΑΚΙ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ