Γρήγορα μπισκότα για το πρωινό σου από την Ελένη Πετρουλάκη

Παρέα με την Ελένη φτιάχνουμε μπισκότα με λίγες θερμίδες, ιδανικά για πρωινό ή σνακ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΣΑΒΒΑιΔΗ

Γρήγορα μπισκότα με λίγες θερμίδες, ιδανικά για πρωινό ή σνακ από την Ελένη Πετρουλάκη.

7 συμβουλές για να πετύχεις μαλακά μπισκότα και η καλύτερή μας συνταγή

Γρήγορα μπισκότα για το πρωινό

Μερίδες: 4 (12 μπισκότα)

Υλικά

  • 4 φλιτζ. δημητριακά, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες
  • 1/2 φλιτζ. στιγμιαία βρόμη
  • 1/2 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
  • 3/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 φλιτζ. λάδι κανόλα
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 2 ασπράδια
  • 2/3 φλιτζ. αποξηραμένα κεράσια ή βατόμουρα

Εκτέλεση

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180οC. Βάλε τα δημητριακά σε μίξερ και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν τρίμμα.
  • Πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα κεράσια, και χτύπησέ τα ώστε να ανακατευτούν καλά.
  • Βγάλε τη λεπίδα από το μίξερ, πρόσθεσε τα κεράσια και ανακάτεψε καλά. Άπλωσε αλουμινόχαρτο σε μεγάλο ταψί και άλειψέ το με σπρέι μαγειρικής ή λάδι.
  • Φτιάξε τα μπισκότα, βάζοντας με το κουτάλι ποσότητα 1/4 του φλιτζανιού για καθένα, αφήνοντας κενό 5 εκ. ενδιάμεσα. Ψήσ’ τα για 12 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσαφί χρώμα στις άκρες. Μην τα ψήσεις πολύ.
  • Τα μπισκότα δε θα φαίνονται εντελώς έτοιμα σε αυτή τη φάση, αλλά συνεχίζονται να ψήνονται όσο κρυώνουν.
  • Τράβηξε το αλουμινόχαρτο γρήγορα και άφησε τα μπισκότα να καθίσουν πάνω στο ταψί για 7 λεπτά πριν τα βγάλεις. Όταν κρυώσουν τελείως, φύλαξέ τα σε αεροστεγές δοχείο.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα (3 μπισκότα):

190 θερμίδες, 5 γραμμ. πρωτεΐνες, 6 γραμμ. λιπαρά (0,5 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά), 29 γραμμ. υδατάνθρακες, 3 γραμμ. φυτικές ίνες, 20 mg χοληστερόλη, 90 mg νάτριο. ΣΗΠ (%): 2% ασβέστιο, 6% σίδηρος, 6% βιταμίνη Α.

Μόνο με τρία υλικά! 3 γρήγορες και πανεύκολες συνταγές για μπισκότα