Nέα στήλη! H Αθήνα στο πιάτο

Ο Γαβριήλ Νικολαΐδης οργώνει τα εστιατόρια της πόλης και δοκιμάζει τα νέα μενού

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

48 Urban Garden

Νέος chef, νέα πιάτα ο ίδιος αγαπημένος χώρος! Όταν άνοιξε τις πύλες του, το 48 Urban Garden έγινε talk of the town, χάρη στο υπέροχο design και την πρωτοποριακή (για τα ελληνικά δρώμενα) κουζίνα του μέσα σε αμερικάνικο air stream, ελληνιστί καντίνα. Φέτος το χειμώνα ήρθε η στιογμή να γίνει talk of the town και για τα πιάτα του. Τη σκηνοθεσία του νέου μενού υπογράφει ο Στέφανος Στεφανίδης ο οποίος πιστεύει, όπως μας είπε πως πως μέσα στη γαστρονομία κρύβεται το κλειδί για να γίνει καλύτερος ο κόσμος μας. Να ερωτευτούμε σοβαρά, να ζήσουμε στα ακρα, και να ταξιδέψουμε χωρις να διανύσουμε ούτε μίλι. Το νέο μενού του 48 σε καλεί να φας με τα χέρια, να λερώσεις τα δάχτυλα σου τρώγοντας το κρέας ή το burger σου προκειμένου να μην κάνεις scroll down στο Instagram feed σου αλλά να μιλάς με τους φίλους και τους αγαπημένους σου.

Από τα νέα πιάτα ξεχωρίζει ο σολομός ταρτάρ που συνοδεύεται από αβοκάντο και τυρί κρέμα με λάδι τρούφας.

Αξίζει να δοκιμάσεις ακόμα το "Tuna Tataki" καβουρδισμένο με Asian Salad και wasabi, το "Fried Chicken" με panko bread σε tempura με chips γλυκοπατάτας και miso mayonaise και βέβαια τα "Burritos" με chilli con carne και Αζτέκικη σοκολάτα.

Η "Picanha" με ψημμένη γλυκοπατάτα, κρέμα τυριού αρωματισμένη με τρούφα και γλάσο Japanese barbeque είναι από μόνη της ένας καλός λόγος για να καθίσεις στη σάλα του.

O chef Στέφανος Στεφανίδης βάζει τις τελευταίες πινελιές στα γλυκά του μενού

Tonight's dinner at @48_urbangarden and some #Negroni fuel to get the party started

A photo posted by Better Faster Stronger Blogger (@gabnikolaidis) on

Αυτή την Τετάρτη 9/12 η Κάφκα, η μουσική παραγωγός του Enlefko 88.7 Playlist σε ένα διαφορετικό πάρτυ στα dexx του 48 Urban Garden. Εκτός από τις μουσικές επιλογές η Κάφκα μπαίνει και στο Food Truck του 48 για το… «πιάτο ημέρας». Info: Αρματολών και Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι, τηλ 21 3028 1866 Nikkei Το Nikkei είναι η νέα fusion προσθήκη στην πόλη ενώ υιοθετεί το trend που συνδυάζει την ιαπωνική με τη περουβιανή κουζίνα. Η Ιαπωνία συναντά το Περού στο Κολωνάκι μέσα από ένα project-σύμπραξη των Γιάννη Μωράκη και Γιώργο Μελισσάρη. To μενού υπογράφει ο chef Θάνος Στασινός, εκπαιδευμένος από τους καλύτερους στο είδος τους και συγκεκριμένα, τα αδέρφια Adria της Βαρκελώνης. Η βραδιά ξεκινά με ceviche λαυράκι με καλαμπόκι, γλυκοπατάτα σε χυμό από λάιμ και μίριν. Συνεχίζουμε με το πιάτο-hit του μαγαζιού που είναι τα εναλλακτικά ψωμάκια bao ban με ιβηρική papada. Από τα πιο εντυπωσιακά πιάτα ήταν το pork belly iberico το οποίο σιγομαγειρεύεται για 12 ώρες. Θέλω να σημειώσω πως για κυρίως πήρα "λαυράκι χιλής μαριναρισμένο με kimtci" το οποίο τελικά αποδείχθηκε πολύ αλμυρό για τα γούστα μου. Ο σερβιτόρος όμως κατάλαβε την αντίδρασή μου, μου ζήτησε να πάρει το πιάτο πίσω και μου το αντικατέστησε με το πιάτο ημέρας! Και όλα αυτά σε χρόνο ρεκόρ. Bao ban με ιβηρική papada

Can't complain for a #Monday night #Nikkei #peruvian #resto #design #athens #kolonaki #love #restaurant #instamood #instalike #instamood #instagood #instacool #instadaily #followall #followalways #follow #food52 #foodblog #foodgasm #foodblogger #coolartisan A photo posted by Better Faster Stronger Blogger (@gabnikolaidis) on

Info: Λεβέντη 3, Κολωνάκι Τηλ.: 210 7239366

MANH MANH

Το ΜΑΝΗ ΜΑΝΗ ανήκε πλέον στα ιστορικά εστιατόρια της Αθήνας, με μια σταθερά ανοδική πορεία στη γαστριμαργική σκηνή αφού στη σάλα του έχουν σερβιριστεί μερικά από τα καλύτερα πιάτα της πόλης. Ο Αλέξανδρος Φουρούλης υπογράφει ένα μενού δημιουργικής ελληνικής κουζίνας, βασισμένο σε μανιάτικα υλικά και παραδοσιακές συνταγές.

Ειδικά για τον Δεκέμβριο, μπορείς να απολαύσεις ένα νέο γλυκό με πρώτη ύλη τον Μακεδονικό Χαλβά και την υπογραφή του Αλέξανδρου Φουρούλη. Πρόκειται για μια τάρτα με βάση από χαλβά και γέμιση από μους σοκολάτας με χαλβά.

Δες εδώ μερικά από τα πιάτα που ξεχώρισα:

Σαλάτα φακές με λιαστή ντομάτα και απάκι Μοσχαρίσια μπιφτέκια με πίτα και μελιτζάνα Μανιάτικη καρμπονάρα με απάκι και αυγό Βελούδινη φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια

Γενικά, ο Αλέξανδρος Φουρούλης του @manhmanhrestaurant φτιάχνει από τα καλύτερα πιάτα της πόλης αλλα αυτή η τάρτα με Μακεδονικό ειναι το κάτι αλλο! Μόνο μεχρι τέλος Δεκεμβρίου εδω στο Μάνη Μάνη! #makedonikoshalvas #toglykopoukaneikalo

A photo posted by Better Faster Stronger Blogger (@gabnikolaidis) on

Τάρτα με Μακεδονικό Χαλβά

Info: Φαλήρου 10, Αθήνα 117 42, Τηλ.: 210 9218180