Follow us

Εύκολα γλυκά με σοκολάτα | Τούρτα μωσαϊκό, γκανάς σοκολάτας με ρούμι και τούρτα σοκολάτα μαρκίζ

Τούρτα μωσαϊκό, Γκανάς σοκολάτας με ρούμι και καραμελωμένα φουντούκια και Τούρτα σοκολάτα μαρκίζ

Από τον μετρ του είδους, Στέλιο Παρλιάρο

Untitled collage (2)

Ξεχωρίσαμε τρεις εύκολες και αγαπημένες συνταγές με σοκολάτα από τον μετρ του είδους, Στέλιο Παρλιάρο. Διάλεξε μια από αυτές και δοκίμασέ τες τώρα κιόλας.

Συνταγές με σοκολάτα | Σπιτική πραλίνα, μπισκότα σοκολάτας και μους σοκολάτας χωρίς αβγά

Τρία εύκολα γλυκά με σοκολάτα από τον μετρ του είδους, Στέλιο Παρλιάρο:

#1. Τούρτα μωσαϊκό

Εύκολα γλυκά με σοκολάτα | Τούρτα μωσαϊκό, γκανάς σοκολάτας με ρούμι και τούρτα σοκολάτα μαρκίζ

Υλικά:

  • 350 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
  • 60 γρ. κονιάκ ή χυμός πορτοκαλιού
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 τεμ. αυγά
  • 50 γρ. κακάο

Εκτέλεση:

  • Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το κονιάκ ή το χυμό πορτοκαλιού. Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην βράσει. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη άχνη, τα αυγά και το κακάο. Όταν αναμειχθούν καλά τα υλικά και το μείγμα γίνει λείο, περιχύνουμε τα τεμαχισμένα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα με το μείγμα.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη τον πάτο και τα τοιχώματα ενός μεγάλου μπολ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα, το πιέζουμε προς τα κάτω, να πάρει το σχήμα του μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Ξεφορμάρουμε τραβώντας τη μεμβράνη και σερβίρουμε.

#2. Γκανάς σοκολάτας με ρούμι και καραμελωμένα φουντούκια

Εύκολα γλυκά με σοκολάτα | Τούρτα μωσαϊκό, γκανάς σοκολάτας με ρούμι και τούρτα σοκολάτα μαρκίζ - εικόνα 2

Υλικά:

Γκανάς

  • 500 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο περίπου
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 30 γρ. ρούμι μαύρο (ή κονιάκ ή ουίσκι)

Καραμελωμένα φουντούκια

  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. νερό
  • 160 γρ. φουντούκια

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και λίγο πριν βράσει την αδειάζουμε στην κουβερτούρα. Περιμένουμε ένα λεπτό να τη μαλακώσει και ανακατεύουμε με μια μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα) μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε και το ρούμι. Αδειάζουμε την γκανάς σε μια βαθιά φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση και το αφήνουμε στην κατάψυξη να σταθεροποιηθεί (για 1-2 ώρες).
  • Στο μεταξύ, βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει το σιρόπι, ρίχνουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε συνεχώς. Στην αρχή θα ζαχαρώσουν αλλά συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καραμελώσουν. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε να κρυώσουν (θα ενωθούν μεταξύ τους και θα σκληρύνουν).
  • Βγάζουμε την γκανάς από την κατάψυξη. Για να ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε τη φόρμα κατά τα 2/3 σε καυτό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Σπάμε τα καραμελωμένα φουντούκια σε μικρότερα κομμάτια και γαρνίρουμε το γλυκό. Η υφή του είναι πολύ πλούσια και γεμάτη, γι’ αυτό κόβουμε μικρές μερίδες.

#3. Τούρτα σοκολάτα μαρκίζ

Εύκολα γλυκά με σοκολάτα | Τούρτα μωσαϊκό, γκανάς σοκολάτας με ρούμι και τούρτα σοκολάτα μαρκίζ - εικόνα 3

Υλικά

  • 750 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη & λίγη ακόμα τριμμένη για γαρνίρισμα (υπάρχει και έτοιμο τρίμμα σοκολάτας στο σουπερμάρκετ)
  • 350 γρ. βούτυρο αγελάδας (σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει)
  • 160 γρ. άχνη ζάχαρη & επιπλέον για πασπάλισμα
  • 4 τεμ. αυγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 100 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ που στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει), ανακατεύοντας συχνά. Την αποσύρουμε και την αφήνουμε να χλιαρύνει. Στο μεταξύ βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ή με το μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ, αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και έπειτα τη λιωμένη κουβερτούρα (προσοχή να μην είναι καυτή).
  • Βάζουμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεταλλική φόρμα τάρτας διαμέτρου 24 εκ. και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, να σταθεροποιηθεί.
  • Για να ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε την φόρμα σε ζεστό νερό μέχρι τα 2/3 και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Γαρνίρουμε την επιφάνεια της τούρτας με τριμμένη κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με ελάχιστη άχνη ζάχαρη.

Cookies γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού μόνο με 3 υλικά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ