Follow us

Ἡ Ἀργοναυτικὴ᾽Εκστρατεία | Τα ζωντανά εκπαιδευτικά προγράμματα Αρχαίων Ελληνικών για παιδιά συνεχίζονται

Το νέο πρόγραμμα της Ελληνικής Αγωγής

Ancient Greek Warship

Η επιτυχημένη σειρά των ζωντανών εκπαιδευτικών προγραμμάτων Αρχαίων Ελληνικών για παιδιά, συνεχίζεται. Αυτή τη φορά, τα παιδιά επέλεξαν μέσω ψηφοφορίας, να ταξιδέψουμε μαζί με τον Ιάσονα και τους Αργοναύτες, στη μακρινή Κολχίδα για να αρπάξουν το Χρυσόμαλλο Δέρας και να ζήσουν μαζί όλες τις περιπέτειες των ηρώων της μυθολογίας.

Με συνοδοιπόρους τις δύο φιλολόγους της Ελληνικής Αγωγής Σοφία Γούλα και Βίκυ Σακκά, τα παιδιά θα ταξιδέψουν στην Αρχαία Ελλάδα και χωρίς να στερηθούν λεπτό την διασκέδαση και την ψυχαγωγία, θα καλλιεργήσουν τον προφορικό και τον γραπτό λόγο, ανακαλύπτοντας μόνα τους την μάθηση.

Το πρόγραμμα είναι ζωντανό, αποτελεί το μοναδικό ζωντανό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού και ως στόχο έχει την εισαγωγή των παιδιών στα Αρχαία Ελληνικά με απλό, ευχάριστο και ψυχαγωγικό τρόπο.

Εκπαιδευτικοί στόχοι

– Να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με παραδοσιακές μορφές παιχνιδιών που έχουν ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα και συνεχίζονται μέχρι σήμερα

– Να ανακαλύψουν κοινά σημεία και διαφορές με τις δραστηριότητες των παιδιών στην αρχαιότητα

– Να αναπτύξουν την παραγωγή προφορικού λόγου με παιγνιώδη ελεύθερη έκφραση και διατύπωση γνωστών ιστοριών.

– Να εκφραστούν ελεύθερα μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τις εικαστικές δημιουργίες

– Να γνωρίσουν αρχαίους ελληνικούς μύθους, εξασκώντας την μνήμη και την παρατηρητικότητά τους οδηγούμενοι στην ανακαλυπτική μάθηση

– Να ανακαλύψουν την διαχρονική αξία του παιχνιδιού για την παιδική ηλικία και τις παιδαγωγικές αρετές που αυτό μεταδίδει

Ψυχο-συναισθηματικοί στόχοι

– Να αναπτύξουν την ομαδικότητα και την συνεργασία συμμετέχοντας σε παιχνίδια και δρώμενα.

– Μέσω της συνεργατικότητας, να καλλιεργήσουν την αυτενέργεια, την αυτοεκτίμηση και να κατακτήσουν γνώσεις με δημιουργικές συμμετοχικές και βιωματικές διαδικασίες

– Να αναπτύξουν την υποκριτική ικανότητα μέσα από τα στοιχεία που την συνθέτουν, δηλαδή το λόγο, την κίνηση, το συναίσθημα και την σαφή επικοινωνία.

– Να πετύχουν ισόρροπη συναισθηματική, πνευματική και σωματική ανάπτυξη.

– Να ψυχαγωγηθούν μέσα από ποικίλα παιχνίδια, νιώθοντας χαρά και ευχαρίστηση.

Διδακτικό υλικό

Με πρόσχημα την Αργοναυτική Εκστρατεία και τις περιπέτειες των γνωστότερων ηρώων της μυθολογίας μας, τα παιδιά θα διδαχθούν την ετυμολογία των βασικών λέξεων και τα βαθύτερα νοήματα των δοκιμασιών που βίωσαν, κατάλληλα προσαρμοσμένα για την ηλικία τους. Παράλληλα, θα διδαχθούν την αλληγορική έκφραση του μύθου για τον πρώτο αποικισμό των Ελλήνων στον Εύξεινο Πόντο.

Πριν την έναρξη του προγράμματος, θα σταλεί μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος το αντίστοιχο υλικό για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν πιο αποτελεσματικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Παράλληλα με την διδασκαλία, θα είναι ανοικτό το πεδίο του διαλόγου (chat) και ειδικός συντονιστής – εκπαιδευτικός θα απαντά στα παιδιά την ώρα που θα τίθεται το ερώτημα. Τα ερωτήματα θα τίθενται και θα απαντώνται γραπτώς, αφ’ενός για να γίνεται πιο κατανοητή η απάντηση, αφ’ ετέρου για να αποφευχθεί η βαβούρα που θα δυσκολέψει την πορεία του προγράμματος.

Στις νέες συνθήκες που καλούμαστε να προσαρμοστούμε, οφείλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά το καλύτερο, με τα μέσα που διαθέτουμε. Η Ελληνική Αγωγή, πιστή στη δέσμευση της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών σε παιδιά και ενήλικες από το 1994, πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά, προσφέροντας στα παιδιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην ίδια ποιότητα και εκτέλεση όπως θα το έβλεπαν στη Σχολή, στην επίσκεψη με το σχολείο τους. Το κόστος είναι συμβολικό, μόνο για τα έξοδα της διδασκαλίας. Οι συμμετοχές είναι αριθμημένες και περιορισμένες για την καλύτερη ποιότητα αποδόσεως του προγράμματος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητος.

Με τις φιλολόγους Σοφία Γούλα και Βίκυ Σακκά.

Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν.

Διάρκεια προγράμμματος: 60′.

Κόστος συμμετοχής: 5€

Μπορείς να κάνεις εγγραφή στη σελίδα της Ελληνικής Αγωγής.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ