Η βεραντίσια λεμονάδα του Βασίλη Καλλίδη και άλλα καλοκαιρινά ποτά

Καρπουζάδα, βυσσινάδα, λεμονάδα... Ο γνωστός σεφ μας δροσίζει εν μέσω θέρους

ΓΡΑΦΕΙ: MISSBLOOM TEAM

Λιακάδες. Βεράντες. Κεράσματα. Νομίζω έχω την πιο γρήγορη και ευκολη λύση! Θυμάσαι τη μαμά να βγάζει βυσσινάδα με μπόλικα παγάκια και χρωματιστά καλαμάκια μέσα σε κρυστάλινα ψηλά ποτήρια; Η απάντηση κρύβεται σε αυτές τις vintage οικογενειακές συνήθειες.

Ζητάμε από τον Βασίλη Καλλίδη να μας δώσει τα φώτα του για γρήγορα δροσερά ροφήματα που μοσχοβολούν καλοκαίρι και μας βοηθούν να αναπολούμε λιγότερο τα αιγαιοπελαγίτικα ηλιοβασιλέματα. Ο Βασίλης μας ετοιμάζει 3 ροφήματα κατάλληλα για τη ραστώνη της βεράντας, 3 εύκολες συνταγές που ενθουσιάζουν με την ευκολία τους.

Σπιτική Βυσσινάδα



Υλικά
1 kg βύσσινα
1 kg ζάχαρη
χυμός από μισό λεμόνι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά όλα τα βύσσινα. Στη συνέχεια βράζουμε όλα τα υλικά για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά ενώ αφαιρούμε το αφρό συνεχώς, Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 1 βράδυ και στη συνέχεια το περνάμε από μια σίτα ή ένα σουρωτήρι. Με τον τρόπο αυτό παίρνουμε το σιρόπι το οποίο μπορούμε να αποθηκεύσουμε σε γυάλινα μπουκάλια.

Τρόπος Σερβρίσματος
Αραιώνουμε ένα μέρος σιρόπι με 4 μέρη νερό και προσθέτουμε άφθονο πάγο.

Chef Tip
To σιρόπι μπορεί να διατηρηθεί άφοβα όλο το καλοκαίρι! Μπορείς να το ετοιμάσεις όταν θα βγουν τα πρώτα φρέσκα κεράσια στους πάγκους της λαικής και να το απολαμβάνεις όλους τους επόμενους μήνες. Το ίδιο σιρόπι χρησιμοποιείς για να σερβίρεις το παγωτό καϊμάκι.
Φωτό via: tryityoumightlikeit.wordpress.com

Βεραντίσια Λεμονάδα


Υλικά
10 λεμόνια
500 gr ζάχαρη

Εκτέλεση
Στίβουμε τα 10 λεμόνια και στη συνέχεια βράζουμε μαζί με τη ζάχαρη για 15 λεπτά. Μπορείς να φυλάξεις το σιρόπι που προκύπτει σε γυάλινα μπουκάλια.

Τρόπος Σεβιρίσματος
Σε ένα ποτήρι αναμειγνύουμε 1 μέρος από το σιρόπι λεμονιού με 1 μέρος νερό και προσθέτουμε πολλά παγάκια. Ολοκληρώνουμε με κλαδάκια από δυόσμο.

Chef Tip
H παγωμένη λεμονάδα ταιριάζει πολύ με το λικέρ μαστίχας! Χρειάζονται μόνο λίγες σταγόνες για να εντυπωσιάσεις τους επισκέπτες στη βεράντα σου.
Φωτό via: www.jasonandshawnda.com

Μεθυσμένη Καρπουζάδα



Υλικά
Μισό καρπούζι

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο σκεύος στίβουμε την ψίχα από μισό καρπούζι. Για το καλύτερο αποτέλεσμα “λιανίζουμε” το καρπούζι με τα δάκτυλα μέχρι να βγει όλος ο χυμός. Στη συνέχεια ντύνουμε ένα σουρωτήρι για μακαρόνια με μια βαμβακερή πετσέτα και μεταφέρουμε εκεί το χυμό. Το αφήνουμε για μια ολόκληρη ώρα προκειμένου να σουρώσει σωστά.

Τρόπος σερβιρίσματος
Σερβίρουμε το χυμό του καρπουζιού σε μεγάλα ποτήρια με πάγο.

Chef Tip
Μπορείς να μεθύσεις την καρπουζάδα σου με λίγη βότκα! Ακόμη, της ταιριάζει πολύ και το ούζο που δίνει πολύ ελληνικό άρωμα.
Φωτό via: www.two-tarts.com