Η Chrissy Teigen προτείνει το comfort φαγητό του σαββατοκύριακου

Και η συνταγή για να την κάνεις και εσύ!

Το Σαββατοκύριακο αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για απόλυτη χαλάρωση στο σπίτι αλλά και για να οργανώσεις βραδιές Netflix με τις φίλες σου. Και αν κάτι επιβάλλεται σε αυτές τις συγκεντρώσεις αυτό είναι δίχως αμφιβολία το νόστιμο και comfort φαγητό.

Εδώ έρχεται η αγαπημένη Chrissy Teigen να σου προτείνει την καλύτερη λύση γιατί εκτός από μοντέλο είναι και μία εξαιρετική μαγείρισσα! Πρόσφατα, η Chrissy κυκλοφόρησε το δεύτερό της βιβλίο με τίτλο "Cravings: Hungry for More" στο οποίο προτείνει λαχταριστά και εύκολα πιάτα για να φτιάξεις και εσύ στην κουζίνα σου. Ανάμεσα σε συνταγές όπως twisted banana bread και pad thai carbonara ξεχωρίσαμε μία που μπαίνει δικαίως στην λίστα με τα απόλυτα comfort foods: σαλάτα nachos με μοσχάρι.

Ακολουθεί παρακάτω αναλυτικά η συνταγή για λαχταριστή Taco Salad

Φωτογραφία: istock

Υλικά (για 6 μερίδες)

  • 2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/4 του φλιτζανιού κέτσαπ
  • 1/4 του φλιτζανιού λευκό ξίδι αποσταγμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Υλικά για το μείγμα μοσχαριού

  • 1 1/2 φλιτζάνια κατεψυγμένο καλαμπόκι
  • 500 gr μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • 1 κουταλιά της σούπας κύμινο
  • 2 κουταλιές σκόνη σκόρδου
  • 2 κουταλιές αποξηραμένη ρίγανης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουτάκι μαύρα φασόλια
  • 1/2 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο κόλιανδρο

Υλικά για τη σαλάτα

  • 1 μεγάλο iceberg, τεμαχισμένο
  • 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 1 μεγάλο αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια
  • 2 φλιτζάνια nachos
  • 1/4 του φλιτζανιού κόκκινο κρεμμύδι
  • 1/2 του φλιτζανιού sour cream

Διάβασε την εκτέλεση στη σελίδα 2

Εκτέλεση

  1. Για το dressing: Μέσα σε ένα γυάλινο βαζάκι ρίξε μέσα το λάδι μαζί με το ξύδι, την κέτσαπ, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακίνησέ το καλά.
  2. Για το μείγμα κρέατος: Τοποθέτησε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή φωτιά και ρίξε μέσα το καλαμπόκι, ανακατεύοντάς το για 5 λεπτά ώσπου να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Μόλις βγάλεις το καλαμπόκι ρίξε μέσα το ελαιόλαδο και τον κιμά και ανακάτευε. Παράλληλα σε ένα μικρό μπολ ρίξε μέσα την πάπρικα, το κύμινο, την σκόνη σκόρδου, μαζί με την ρίγανη, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι και ανακάτεψε. Πρόσθεσε το μείγμα στο κρέας μαζί με τα φασόλια και 1/2 της κούπας νερό και ανακάτεψε. Μαγείρεψε για 5 λεπτά ανακατεύοντας σιγά. Στη συνέχεια βγάλε το τηγάνι από την φωτιά και μόλις κρυώσει ρίξε από πάνω τον κόλιανδρο.
  3. Για τη σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ άνοιξε το iceberg και άπλωσε τα φύλλα του στον πάτο του μπολ. Βάλε από πάνω τον κιμά, το καλαμπόκι, τις ντομάτες και το αβοκάντο. Στη συνέχεια ρίξε από πάνω το dressing και θρυμμάτισε τα nachos πάνω από τη σαλάτα. Τέλος, πασπάλισε την σαλάτα με κρεμμύδι και sour cream και είναι έτοιμη!