Follow us

Η συνταγή για την αυθεντική καρμπονάρα

Ούτε κρέμα γάλακτος, ούτε μπέικον

Η συνταγή για την αυθεντική καρμπονάρα

Πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα ιταλικά πιάτα όλων των εποχών, που μάλιστα το 2017 απέκτησε τη δική του ημέρα εορτασμού - η 6η Απριλίου έχει οριστεί ως Carbonara Day ή #carbonaraday. Η ιστορία και η προέλευση της καρμπονάρα έχουν αρκετές διαφορετικές εκδοχές. Μία από αυτές υποστηρίζει ότι βαφτίστηκε από τους ανθρακωρύχους (carbonari) που δούλευαν στα βουνά της περιοχής του Lazio, γύρω από την Ρώμη και που μπορούσαν να κουβαλούν μαζί τους απλά υλικά για να φτιάξουν ένα γεύμα που θα τους "κρατάει".

Η πρόσθεση του αλλαντικού σχετίζεται με τη δεύτερη θεωρία, αυτή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ένας τυχαίος μάγειρας κλήθηκε να φτιάξει μια μακαρονάδα με τα δυο μόνο υλικά που είχε στη διάθεσή του, τα αυγά και το μπέικον, τα οποία συνδύασε με το τοπικό τυρί, το πεκορίνο και το πιπέρι. Το πιάτο έγινε ανάρπαστο στις τάξεις των Αμερικανών στρατιωτών, κάνοντας έτσι αργότερα το γύρο του πλανήτη.

Δες περισσότερα στο esquire.gr.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ