Η συνταγή του Αλέξανδρου Τσιοτίνη για αφράτα burger buns

Ο σεφ και ιδιοκτήτης του CTC ξέρει (και) από ποιοτικά ψωμάκια για burger

ΓΡΑΦΕΙ: ESQUIRE.COM.GR

Υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν πως η αρχή και το τέλος ενός εξαιρετικού burger βρίσκεται αποκλειστικά στο μπιφτέκι. Υπάρχουν και αυτοί που έχουν ψάξει λίγο περισσότερο το όλο θέμα και τονίζουν τη σημασία ενός καλοφτιαγμένου bun. Η αλήθεια είναι πως το όλο πράγμα λειτουργεί συνδυαστικά. Εξίσου ζωτικής σημασίας με την καλή ποιότητα και επεξεργασία του κρέατος είναι και η αντίστοιχη του ψωμιού.

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης δίνει, μέσω της Rolling Stove και της σελίδας της στο Instagram, τη συνταγή για ένα άψογο burger bun. Καλό θα είναι να ακολουθήσεις τις κατευθύνσεις του.

Υλικά

Για το premix

300 γρ. μαλακό αλεύρι

2 γρ. νωπή μαγιά

190 γρ. κρύο νερό

Για το ζυμάρι

480 γρ. μαλακό αλεύρι

270 γρ. χλιαρό νερό

10γρ. νωπή μαγιά

120 γρ. premix

70 γρ. ζάχαρη

50 γρ. κρόκος αυγού

10 γρ. αλάτι

Δες περισσότερα στο esquire.gr.com