Η τέλεια συνταγή για πασχαλινό σοκολατένιο αυγό χωρίς ζάχαρη

Απόλαυσέ το χωρίς καθόλου τύψεις!

Κάθε χρόνο περιμένουμε να έρθει το Πάσχα, όχι μόνο για την μαγειρίτσα και το καθιερωμένο αρνί της Κυριακής, αλλά και για όλα αυτά τα λαχταριστά σοκολατένια αυγά και κουνελάκια. Πόσο ωραίο όμως θα ήταν αν μπορούσες να απολαύσεις αυτές τις υπέροχες λιχουδιές χωρίς να αγχώνεσαι για τις θερμίδες τους;

Παρακάτω θα βρεις την πιο νόστιμη συνταγή για υγιεινά σοκολατένια αυγά χωρίς καθόλου ζάχαρη.

Υλικά

(για 12 αυγά)

  • 65 γρ. (3/4 της κούπας) αποξηραμένη καρύδα
  • 80 ml (1/3 της κούπας) λάδι καρύδας, λιωμένο
  • 3 κουτάλια της σούπας κρέμα καρύδας
  • 1 κουτάλι της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κλωναράκι βανίλιας ανοιγμένο στα δύο

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • 220 γρ. βούτυρο κακάο
  • 120 γρ. (1 κούπα) σκόνη κακάο
  • 125 ml (1/2 κούπας) σιρόπι σφενδάμου ή 175 γρ. (1/2 κούπας) μέλι
  • 1 κλωναράκι βανίλιας ανοιγμένο στα δύο
  • Μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ανακάτεψε σε ένα μπολ την αποξηραμένη καρύδα, το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου και τους σπόρους που θα βγάλεις από την βανίλια. Άφησε το μπολ για μισή ώρα στο ψυγείο.
  2. Διαίρεσε το μείγμα σε 12 μέρη. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σου σχημάτισε κάθε κομμάτι σε σχήμα αυγού. Τοποθέτησε τα αυγά σε έναν δίσκο ή ένα μεγάλο πιάτο και άφησε τον στο ψυγείο για άλλη μισή ώρα.
  3. Όσο παγώνουν τα αυγά, φτιάξε την επικάλυψη σοκολάτας. Σε ένα τηγάνι, λιώσε το βούτυρο κακάο σε χαμηλή φωτιά, πρόσθεσε και τα υπόλοιπα συστατικά, και ανακάτεψε τα μαζί για να σχηματίσεις μια κρεμώδη σοκολατένια σάλτσα.
  4. Βούτηξε τα παγωμένα αυγά καρύδας στην σοκολάτα έως ότου καλυφθούν ολόκληρα και μετά ξαναβάλε τα στο ψυγείο.

Είναι έτοιμα για να τα απολαύσεις!