Είναι η καστανή ζάχαρη καλύτερη από τη λευκή; Μάθε όλη την αλήθεια

Η απάντηση των ειδικών είναι όχι! Αλλά καλό είναι να ξέρεις το γιατί

ΓΡΑΦΕΙ: ΦΩΤΕΙΝΗ

Τις τελευταίες δεκαετίες ολοένα και αυξάνουν οι συστάσεις των ειδικών, που προτρέπουν τους καταναλωτές να μειώσουν την κατανάλωση ζάχαρης, καθώς αυτή είναι αποδεδειγμένα πλέον υπεύθυνη για πολλά δεινά της υγείας μας. Έτσι, οι περισσότεροι από εμάς, αντικαθιστούμε σταδιακά τη λευκή ζάχαρη, με τη λιγότερο κατεργασμένη καστανή… έχει όμως αυτό αποτέλεσμα;

Μέλι ή ζάχαρη; Τι να προτιμήσω;

Πρώτα από όλα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η λευκή ζάχαρη είναι το πλέον επεξεργασμένο σάκχαρο από το οποίο έχει αφαιρεθεί κάθε ίχνος ανόργανων στοιχείων και βιταμινών. Η καστανή ζάχαρη είναι ακριβώς σαν τη λευκή απλώς δεν της έχει αφαιρεθεί κατά την επεξεργασία η μελάσα και έτσι αποκτά το καφέ της χρώμα. Η μελάσα περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο και μαγνήσιο. Οπότε είναι λογικό να λέμε ότι η άσπρη ζάχαρη είναι λιγότερο υγιεινή από την καστανή.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr