Καλαμάρι με σάλτσα βασιλικού

Συνταγή για το σαρακοστιανό τραπέζι από τον Λευτέρη Λαζάρου

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Συνταγή για το σαρακοστιανό τραπέζι από τον Λευτέρη Λαζάρου


Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό φρέσκα καλαμάρια
1 μάτσο βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
200ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
125 ml ούζο
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε ψιλές λωρίδες. Στον κάδο του μπλέντερ ρίχνουμε το σκόρδο, το βασιλικό, το κουκουνάρι , την μουστάρδα και χτυπάμε δυνατά ρίχνοντας λίγο λίγο λάδι μέχρι να γίνει σάλτσα. Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι , ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το καλαμάρι. Μόλις γίνει άσπρο και μαλακό σβήνουμε με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί το ούζο, ρίχνουμε την σάλτσα στο ζεστό τηγάνι και σβήνουμε την φωτιά για να μην την κάψουμε. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Tips: Το καλαμάρι αν θέλουμε μπορούμε να το ψήσουμε και ολόκληρο στη σχάρα και να προσθέσουμε λίγη κρύα σάλτσα μετά.