Κάνε το πιο λαχταριστό bbq με κοτόπουλο και ανανά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και καλοκαιρινό πιάτο

ΓΡΑΦΕΙ: ΦΩΤΕΙΝΗ

Παίρνοντας έμπνευση από τα εξωτικά πιάτα της Καραϊβικής, αυτή η εκδοχή του κοτόπουλου με ανανά, πιπεριά και κρεμμύδι θα αποτελέσει σίγουρα μία από τις νέες αγαπημένες σου επιλογές για καλοκαιρινά γέυματα, αφού συνδυάζει τη θρεπτική και αναγκαία για τον οργανισμό πρωτεϊνη με τα πολλαπλά οφέλη του ανανά. Δες παρακάτω πώς μπορείς να το φτιάξεις:

Τι θα χρειαστείς (για 8 μερίδες)

750 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια

1/4 κούπας φυτικό λάδι

3 κουταλιές μείγμα μπαχαρικών

1 μεσαία κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια

1 ανανάς σε φέτες σε φυσικό χυμό Del Monte

Πώς θα το φτιάξεις

- Άλειψε τη σχάρα με το φυτικό λάδι και άναψε τη ψησταριά

- Άλειψε το κοτόπουλο με 2 κουταλιές φυτικό λάδι. Τοποθέτησε το κοτόπουλο με το μείγμα μπαχαρικών σε μία πλαστική επανασφραγιζόμενη σακούλα αποθήκευσης τροφίμων και ανακίνησε την για να καλυφθεί το κοτόπουλο με το μείγμα

- Πέρασε διαδοχικά σε ένα σουβλάκι για καλαμάκι το κοτόπουλο, τον ανανά, την πιπεριά και το κρεμμύδι αφήνοντας ένα μικρό κενό ανάμεσα τους και επάλειψε τα με το υπόλοιπο λάδι.

- Ψήσε σε μεσαία θερμοκρασία για 15 με 20 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι ροζ στη μέση.

Εναλλακτικά, μπορείς να το σερβίρεις με ρύζι.