Κέικ με μαρμελάδα μπανάνα με υγρή υφή και σοκολατένια γεύση

Από τον Στέλιο Παρλιάρο

ΓΡΑΦΕΙ: BETTY BETTY

Η υφή αυτού του κέικ είναι υγρή και η γεύση του σοκολατένια – ταιριάζει μοναδικά με τη μαρμελάδα μπανάνα.

Συνταγή για σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι και χωρίς ψήσιμο

Μερίδες: 8, Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 25΄

Κέικ με μαρμελάδα μπανάνα - Υλικά:

  • 250 γρ. κουβερτούρα με περίπου 65%-70% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κομμάτια + λίγο ακόμα, λιωμένο, για τη φόρμα
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • αλεύρι για τη φόρμα

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • Παράλληλα σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με τη ζάχαρη με έναν αυγοδάρτη.
  • Μόλις λιώσει η σοκολάτα, την αποσύρουμε και προσθέτουμε σε αυτή το μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε μια μικρή, βουτυρωμένη και αλευρωμένη παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25 λεπτά.
  • Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί καλά το κέικ, δοκιμάζουμε βυθίζοντας στο κέντρο του ένα λεπτό μαχαίρι· βγάζοντάς το θα πρέπει να είναι υγρό αλλά χωρίς ίχνη από το μείγμα του γλυκού. Βγάζουμε από το φούρνο, σκεπάζουμε το κέικ με αλουμινόχαρτο για να παραμείνει μαλακό και όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε.

Κέικ με πορτοκάλι και ταχίνι | Ένα vegan, νόστιμο και θρεπτικό κέικ

Η επιφάνειά του θα κάτσει και θα δημιουργηθεί μια λακκούβα, την οποία γεμίζουμε με μαρμελάδα μπανάνα (για τη συνταγή πάτησε εδώ).