Κέικ με λεμόνι και παπαρουνόσπορο

Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη


Πηγή: coolartisan.net


Υλικά για το κέικ


110 g αλεύρι ολικής αλέσεως
110 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 ml γιαούρτι
200 γρ ζάχαρη άχνη
50 ml ηλιέλαιο (ή σησαμέλαιο)
50 ml γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας σπόρους παπαρούνας
3 μεγάλα αυγά
Ξύσμα από 2 λεμόνια
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Αλεύρι και βούτυρο για το ταψί

Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή για το γλάσο



Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για κέικ και στη συνέχεια το αλευρώνουμε καλά
Ανακατεύουμε τα στερεά, δηλαδή τον παπαρουνόσπορο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι σε ένα μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το γιαούρτι, το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας.
Ανακατεύουμε το μείγμα αυτό με τα στερεά συστατικά και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά.
Περιμένουμε να κρυώσει καλά το κέικ και απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ.