Κέικ σοκολάτας με κάστανο και icing για να δοκιμάσεις σήμερα κιόλας

Ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσεις τα κάστανα που βρίσκεις ακόμα στην αγορά είναι ένα υγρό-σοκολατοκέικ με επίγευση κάστανο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Δες την πιο νόστιμη εκδοχή της συνταγής αυτής από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη.

Vegan κορμός σοκολάτας με την πανεύκολη συνταγή του Cool Artisan

Κέικ σοκολάτας με κάστανο - Υλικά:

Για το κέικ

  • 435 γρ κρέμα/πουρέ κάστανου (διαθέσιμο στα περισσότερα σούπερ μάρκετ)
  • 140 ml κρέμα γάλακτος
  • Βούτυρο 50 γρ (μαλακό)
  • 5 ασπράδια αυγών
  • 80 γρ ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ μαύρη σοκολάτα, λιωμένη
  • 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Για το icing

  • 110 γρ. τυρί κρέμα σε θερμoκρασία δωματίου
  • 50 γρ. βούτυρο σε θερμoκρασία δωματίου
  • 1 κ. γλ. εσάνς βανίλιας ή πορτοκαλιού
  • 2 φλ. ζάχαρη άχνη (τη ρίχνουμε σιγά-σιγά)
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση:

Για το κέικ:

Ανακατεύουμε τον πουρέ κάστανου με την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μπολ και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη, σαν να φτιάχνουμε μαρέγκα. Ανακατεύουμε το μείγμα κάστανο με τη σοκολάτα και το αλεύρι και διπλώνουμε μέσα το μείγμα μαρέγκας. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αποσπώμενη βάση (ή τσέρκι) με διάμετρο 24 εκατοστά περίπου και ψήνουμε για 50 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 1 ώρα.

Για το icing:

Χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί κρέμα, προσθέτουμε την εσάνς και λίγη-λίγη τη ζάχαρη. Σταδιακά και με προσοχή ρίχνουμε λίγο γάλα (ίσως δεν το χρειαστεί όλο). Ελέγχουμε να έχει τη ρευστότητα που θέλουμε για να καλύψουμε το κέικ.

Μους αβοκάντο σοκολάτας | Η vegan εκδοχή του αγαπημένου γλυκίσματος