Συνταγή για κοκορέτσι μαρινέ σε μαυροδάφνη από τον Λευτέρη Λαζάρου για την Κυριακή του Πάσχα

Ετοιμάζουμε το πασχαλινό τραπέζι με σίγουρη επιτυχία!

ΓΡΑΦΕΙ: NAFSIKA MAVROMOUSTAKOU
Από τον Λευτέρη Λαζάρου

Ο αγαπημένος μας master chef μας αποκαλύπτει τα μυστικά του για συνταγές με σίγουρη επιτυχία.

Βρες εδώ περισσότερες πασχαλινές συνταγές

Συνταγή για κοκορέτσι μαρινέ σε μαυροδάφνη

Προετοιμασία: 45 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 συκωταριές (χωρίς τα νεφρά
  • γλυκάδια από το αρνί
  • 2 κιλά έντερα
  • 2 αρνίσιες σκέπες
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κύμινο
  • ελαιόλαδο
  • 1 μπουκάλι Μαυροδάφνη
  • ψιλοκομμένο σκόρδο

Εκτέλεση

Την προηγούμενη μέρα της παρασκευής του φαγητού βάζουμε τα συκώτια, τα πνευμόνια, την καρδιά, τη σπλήνα, τα γλυκάδια σε ένα μπολ με τη μαυροδάφνη και τα αφήνουμε να μαριναριστούν. Την επομένη μέρα, προετοιμάζουμε σε ένα μπολ το μείγμα των μπαχαρικών με το ψιλοκομμένο σκόρδο, το πιπέρι, το κύμινο και τη ρίγανη και ανακατεύουμε τα συκώτια, τα πνευμόνια, την καρδιά, τη σπλήνα, τα γλυκάδια τα οποία και έχουμε κόψει στο μέγεθος ενός καρυδιού.

Κατόπιν τα περνάμε από τη σούβλα, ένα συκώτι, ένα πνευμόνι, καρδιά, σπλήνα, γλυκάδι και πάλι από την αρχή. Όταν τελειώσουμε, τα πιέζουμε να μην αφήσουν κενά, τα τυλίγουμε γύρω-γύρω με τις σκέπες και σταθεροποιούμε σε διάφορα σημεία με οδοντογλυφίδες. Στη συνέχεια, τυλίγουμε όσο πιο σφιχτά γίνεται με τα έντερα, ξεκινώντας από την κορυφή και πλέκουμε σταυρωτά κατά μήκος μέχρι να δημιουργεί ένα παχύ στρώμα. Ψήνουμε στη σούβλα.

Chef’s Tips : Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε το κοκορέτσι στο φούρνο αφού τραβήξουμε προσεκτικά τη σούβλα και βάλουμε το κοκορέτσι σε ταψί.