Κολοκυθάκια με μανούρι και λεμόνι

Τα μωρά κολοκυθάκια είναι τα πιο τρυφερά και τα πιο εύγευστα του καλοκαιριού. Ολόκληρα, με τον ανθό τους, μαγειρεύουν ένα από τα πιο εύκολα και αρωματικά φουρνιστά της εποχής.

ΓΡΑΦΕΙ: TASTY-GUIDE.GR

Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια μπέιμπι ολόκληρα

6 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος τους

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ποτηράκι λευκό ή γλυκό σαμιώτικο κρασί

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

200 γρ. μανούρι σπασμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βάζουμε σε ένα ταψάκι (σε μεταλλικό τα λαχανικά ψήνονται καλύτερα από ό,τι σε πυρίμαχο) τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Με τα χέρια μας ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, να ενωθούν ωραία τα αρώματά τους.

Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια, φροντίζοντας ανά διαστήματα να τα ανακατεύουμε, ώστε να μην ξεραθούν.

Στο τέλος προσθέτουμε το μανούρι, τον άνηθο και τον δυόσμο, ανακατεύουμε απαλά, να μη διαλυθούν τα κολοκυθάκια, και ψήνουμε για άλλα 10'.

Το φαγητό αυτό είναι νοστιμότερο όταν τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Tip

Στο ταψί μπορούμε να προσθέσουμε και μπιφτέκια, κοτόπουλο φιλέτο σε μπουκιές ή ένα ψάρι σε φέτες.

Πηγή | tasty-guide.gr