Κολωνάκι πρωί-βράδυ: Queen Bee και Frankie

Τα νέα αγαπημένα μας στέκια για όλες τις ώρες της ημέρας

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΩ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ

Υπάρχει πάντα μία ομορφιά στο να περνάς τη μέρα σου σε μία από τις πιο κλασικές περιοχές του κέντρου. Το Κολωνάκι, με τη διαχρονικότητά του, τα αρχιτεκτονικά "διαμαντάκια", τα πολυσύχναστα μαγαζιά του αλλά και τις ήσυχες διαδρομές του, αποτελεί μία σταθερά σε όσους αναζητούν στέκια με ιδιαίτερο χαρακτήρα και στυλ.

Οι επιλογές για να περάσεις τη μέρα σου δεν είναι ποτέ τυχαίες στο Κολωνάκι. Οι νεότερες, και ήδη αγαπημένες, αφίξεις στην περιοχή υπόσχονται να γεμίσουν την ημέρα σου με ποιοτικό καφέ, υγιεινά και λαχταριστά σνακ, ποιοτικό φαγητό και δροσιστικά κοκτέιλ, κάνοντάς σε να ανανεώνεις συνεχώς το ραντεβού σου μαζί τους.

Από το πρωί στο Queen Bee

Αν πιστεύεις κι εσύ ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, τότε το Queen Bee αποτελεί μονόδρομο. Το νέο μπιστρό του Κολωνακίου και αποτελεί το πιο πρόσφατο επιχειρηματικό εγχείρημα του Παναγιώτη Καλύβα (ιδιοκτήτης των Capanna και Καλαμάκι - Κολωνάκι) και φέρει και αυτό την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου K-Studio των αδελφών Καραμπατάκη.

Το Queen Bee ανοίγει από τις 8 το πρωί, σερβίρει καφέ από το νεοϋορκέζικο For Five, πρωινό - τόσο στη healthy όσο και στην πιο γκουρμέ εκδοχή του - και αποτελεί τον παράδεισο των pastries. Θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε ψωμιά, κρουασάν, πίτες, κέικ και φυσικά σάντουιτς, ενώ δεν λείπουν οι φρέσκοι χυμοί, το γιαούρτι με θυμαρίσιο μέλι και χειροποίητες μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη.

Οι αμετανόητοι Instagrammers όχι μόνο θα βρουν πλούσιο υλικό για να μοιραστούν στο προφίλ τους, αλλά και ένα λαχταριστό feed για να πάρουν ιδέες.

Queen Bee, Π. Ιωακείμ 45, Κολωνάκι, 2107209933

Μέχρι το βράδυ στο Frankie

Το νεότερο μέλος της οικογένειας των nice n easy, Frankie, είναι γευστικά επηρεασμένο από τα Ιταλικά εστιατόρια της Νέας Υόρκης. Ποικιλία από φρέσκα ζυμαρικά που φτιάχνονται μπροστά σου, φρεσκοζυμωμένα ψωμιά με βιολογικά αλεύρια που βγαίνουν καθημερινά από τον ξυλόφουρνο αλλά και γευστικές προτάσεις όπως, δροσερή σαλάτα με Kale, ψητό κοτόπουλο, μανούρι και μελόξυδο, κρεμώδης pasta Carbonara ή ψημένες στον ξυλόφουρνο pizza Caprese και τραγανή focaccia, είναι μερικές από τις επιλογές που προσφέρει ο καλά δομημένος κατάλογος.

Το menu που φέρει την υπογραφή του Executive Chef Χρήστου Αθανασιάδη, και του Chef de Cuisine Παναγιώτη Μωυσή, είναι πιστό στην farm-to table φιλοσοφία των nice n easy, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά φρέσκα υλικά και βιολογικές πρώτες ύλες.

Από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 5.00 μμ - 8.00 μμ το Frankie σε προσκαλεί να κάνεις ένα ευχάριστο διάλειμμα απολαμβάνοντας το Aperitivo - ένα δροσερό cocktail ή μια μπύρα draft 500mL και μια μεγάλη ποικιλία από antipasti που προτείνει ο Chef, μόνο με 7€. Για τις ίδιες ημέρες και ώρες, το Frankie προτείνει να επιλέξεις ένα από τα cocktails του καταλόγου όπως τα Royal Spritz, Frankie, Mojito, Aperol Spritz ή μια μπύρα draft 500mL και μια πίτσα Margherita, Μεσογειακή, Πικάντικη ή Piadina μόνο με 14€.

Το Frankie δίνει πλέον τη δυνατότητα και για delivery από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, με ώρες εξυπηρέτησης από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 8.00 το βράδυ, στο γραφείο ή το σπίτι.

Frankie, Σκουφά 42, Κολωνάκι, τηλ. 210 364 7052