Συνταγή για κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και αρωματικά βότανα

Ο πιο νόστιμος τρόπος να μαγειρέψεις το κοτόπουλο για ένα γευστικό και ζουμερό αποτέλεσμα.

ΓΡΑΦΕΙ: NAFSIKA MAVROMOUSTAKOU

Μια διαφορετική από τα κλασικά συνταγή με κοτόπουλο που σίγουρα θα είναι μια από τις πιο νόστιμες που έχεις δοκιμάσει.

Αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη, για καλή διατροφή και άπαχη πρωτεΐνη

Συνταγή για κοτόπουλο με αρωματικά βότανα και κρέμα γάλακτος

Υλικά για 2 άτομα

  • 1 στήθος κοτόπουλο φιλεταρισμένο
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 μικρό ματσάκι καυκαλήθρες ή μυρώνια
  • 2 πιπεριές φλωρίνης (μικρές) ψημένες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες
  • 1 κ.σ. κάπαρη (την ξεπλένουμε με νερό και την στεγνώνουμε)
  • αλάτι – πιπέρι λευκό
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου ένα – ένα κάνοντας μια τομή στη μέση από τη μία μεριά και πάλι άλλες δύο τομές στις άκρες ώστε να πλατύνει και να λεπτύνει.

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη του κρεμμυδιού σε ένα μπολ και προσθέτουμε σε αυτό τις καυκαλήθρες κομμένες, την κάπαρη και τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια.

Τα μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Αλατοπιπερώνουμε τα κοτόπουλα, απλώνουμε πάνω τους τη γέμιση, τα τυλίγουμε σε ρολά και τα δένουμε με νήμα μαγειρικής.

Τα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, με ελάχιστο ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και κλείνουμε με καπάκι το τηγάνι, συνεχίζοντας το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 με 25 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε τα ρολά, ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κρέμα με το γιαούρτι και τη ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι που μαγειρέψαμε τα ρολά.

Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα αν χρειαστεί, την αφήνουμε να πάρει βράση, ξίνουμε ένα λεμόνι και την περιχύνουμε πάνω από το κοτόπουλο αφού το κόψουμε σε ρολάκια.

Αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη, για καλή διατροφή και άπαχη πρωτεΐνη

Από τη μαμά της Κλειούς Μαμπλέκου, την Κυρία Ειρήνη