Κοτόπουλο σχάρας με λαδορίγανη

Ελαφριά και γρήγορη συνταγή, ό,τι πρέπει για εύκολη προετοιμασία μετά τα μεγάλα τραπέζια αυτών των ημερών!<br />

ΓΡΑΦΕΙ: NAFSIKA MAVROMOUSTAKOU


Ελαφριά και γρήγορη συνταγή, ό,τι πρέπει για εύκολη προετοιμασία μετά τα μεγάλα τραπέζια αυτών των ημερών!


Υλικά

1 κοτόπουλο
λάδι
λεμόνι
ρίγανη
αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το στραγγίζουμε και του αφαιρούμε όλη την πέτσα. Tο κόβουμε μερίδες, τις βάζουμε σε λεκανίτσα, τις ραντίζουμε με μπόλικο λαδολέμονο, αλάτι και ρίγανη και αφήνουμε να μουλιάσουν, 1 ώρα το λιγότερο, γυριζοντάς πάνω κάτω κατά διαστήματα. Bάζουμε να κάψει πολύ καλά η ψηστιέρα και τοποθετούμε τις μερίδες στην σειρά και με προσοχή. Στην διάρκεια του ψησίματος, τις γυρίζουμε συχνά και τις ραντίζουμε με λάδι, ρίγανη, λεμόνι. Όταν ροδοκοκκινήσουν από όλες τις πλευρές είναι έτοιμες. Σερβίρονται με πατάτες τηγανιτές, σαλάτα ή ότι άλλο θέλουμε.

Πηγή: Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας - Τηλεθεατής



Για περισσότερες συνταγές που θυμίζουν το μεσηµεριανό τραπέζι µε το µυρωδάτο φαγητό που πάντα µας περίµενε µετά το σχολείο διάβασε το νέο βιβλίο του Ηλία Καφάλη "Με... Νου Ελληνικό". Γεµάτο µε νέες τεχνικές και παραδοσιακές γνώσεις της ελληνικής κουζίνας, γεµάτο µε νέα υλικά και εύκολους τρόπους για να ξαναµαγειρέψουµε τα ίδια νόστιµα πιάτα που αγαπάµε, να τα κάνουµε πιο εύκολα, πιο γρήγορα, πιο µυρωδάτα και ακόµα πιο γευστικά.