Κρέμα μαστίχα με σιρόπι μελιού

Κάνε κλικ εδώ για να σου αποκαλυφθούν τα μυστικά της συνταγής<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

O chef Αντώνης Μελλάς του εστιατορίου "Το Στάχυ" στο Elefsina Hotel παίζει με κλασικές συνταγές και τις αναδομεί ενσωματώνοντας ελληνικά στοιχεία.



Υλικά για κρέμα:

500 ml γάλα
50 ml λικέρ μαστίχα
Ξύσμα από 1 μοσχολέμονο
3 κρόκους αυγού
300 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

Υλικά για σιρόπι:

200 ml νερό
20 ml λικέρ μαστίχα
200 ml μέλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 φύλλα ζελατίνα (σπιτική συσκευασία)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

Ζεσταίνουμε τα 400 ml γάλα με το ξύσμα μοσχολέμονου. Σε διαφορετικό σκεύος ή σε μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα.
Αραιώνουμε το κορν φλάουρ με τα 100 ml κρύο γάλα και τα 50 ml λικέρ μαστίχα.
Τέλος, τα προσθέτουμε όλα μαζί σε μία κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Τοποθετούμε το μείγμα σε μπολάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε ένα μπολ με κρύο νερό για 30 περίπου λεπτά.
Σιγοβράζουμε το νερό με το λικέρ μαστίχα, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να μείνει το μισό. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε στο σιρόπι.

Διάβασε επίσης:

Cheesecake με ανθότυρο και σάλτσα βύσσινο


Πανακότα Τεντούρα με σάλτσα πορτοκάλι

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε κλικ στο www.elefsinahotel.gr
Κάνε like στο Facebook στη σελίδα του Elefsina Hotel και ακολούθησε το στο Twitter στο @ELEFSINAHOTEL