Κρέμα σοκολάτα με γιαούρτι από τον Στέλιο Παρλιάρο

Ένα ελαφρύ γλυκό ιδανικό για τις ζεστές ημέρες της άνοιξης

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΩ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ

Ένα ελαφρύ γλυκό ιδανικό για τις ζεστές ημέρες της άνοιξης


Δεν περιέχει κρέμα γάλακτος και γλυκαίνει μόνο με λίγο μέλι, γι’ αυτό και είναι χαμηλή σε λιπαρά και θερμίδες.

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Υλικά (για 5 μερίδες)

200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά
100 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
50 γρ. μέλι
ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το μέλι και το ξύσμα λεμονιού και τα ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα με κυκλικές κινήσεις στο κέντρο, έτσι ώστε να λιώσει η σοκολάτα και να αποκτήσει μία υφή μαγιονέζας. Προσθέτουμε το γιαούρτι, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και γεμίζουμε ατομικά μπολ. Γαρνίρουμε με φλούδες από λεμόνι.