Follow us

Κρεμμυδόσουπα με γάλα και κρέμα

Mια εκπληκτική παραλλαγή της απόλυτης γαλλικής συνταγής!

kremidosoupa


Υλικά

6 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
120 γραμμ. βούτυρο
1/2 λίτρο νερό
1/2 λίτρο γάλα ζεστό
αλατοπίπερο
2 αυγά
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Ροδίζετε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα με το βούτυρο και μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν ρίξτε το νερό και το αλατοπίπερο κι αφήστε να σιγοβράσουν όλα μαζί, έως ότου μαλακώσουν πολύ τα κρεμμύδια (γύρω στα 15 λεπτά). Προσθέστε τώρα το γάλα (ζεστό) ανακατεύοντας συνεχώς. Αν σας φανεί αραιή η σούπα, χτυπήστε δυο αυγά σ’ ένα φλιτζάνι, προσθέστε ένα φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και σιγά σιγά ρίξτε τα στην κατσαρόλα που θα έχετε κατεβάσει από τη φωτιά. Όταν ανακατευτούν όλα καλά, βάλτε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά να πάρει μια βράση. Η σούπα αυτή συνοδεύεται με ψωμί τηγανητό ή φρυγανιά και με τυρί τριμμένο.

Πηγή: Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας - Τηλεθεατής

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ