Συνταγή για κρέπες με κολοκυθάκια και τυριά

Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΣΑΒΒΑιΔΗ

Συνταγή για κρέπες με κολοκυθάκια και τυριά

Υλικά

  • 10 φύλλα κρέπας
  • 1/2 κιλό κολοκύθια
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα μαλακιά τριμμένη
  • 1/2 κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 90 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές έξτρα ρεγκάτο τριμμένο

Εκτέλεση

  • Κόβετε τα κολοκύθια σε λεπτά φετάκια. Πασπαλίστε τα με λίγο αλάτι κι αφήστε τα 1 ώρα σε τρυπητό, να στραγγίσουν.
  • Στύψτε τα ελαφρώς μέσα στις παλάμες σας και βάλτε τα μαζί με το λάδι σε κατσαρόλα επάνω στη φωτιά.
  • Ανακατέψτε τα ώσπου να λιώσουν. Κατεβάστε τα από τη φωτιά κι ανακατέψτε τα με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέστε αλάτι, πιπέρι και το 1/4 από την κρέμα γάλακτος.
  • Βάλτε 2 κουταλιές γέμιση σε κάθε κρέπα, διπλώστε πρώτα τις άκρες δεξιά και αριστερά κι ύστερα τυλίξτε σε ρολό. Τοποθετήστε τις κρέπες σε πυρέξ σκεύος, στο οποίο και θα τις σερβίρετε.
  • Τις αλείφετε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο ρεγκάτο. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 12΄να ροδίσουν. Σερβίρετε ζεστές.

Κολοκυθάκια γεμιστά με κρέμα αυγολέμονο

Συνταγή για λαχανικά γιαχνί με κάρυ | Μια ελαφριά επιλογή τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει

Από τη μαμά της Μαρίας Τσαφά, την Κυρία Γεωργία