Kροκέτες με ψητό χοιρινό, λιαστή τομάτα και ντιπ βασιλικού από τον Γιάννη Λουκάκο

Μια συνταγή όπου μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το ψητό χοιρινό της προηγούμενης μέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Οι κροκέτες μπορούν να συντηρηθούν στην κατάψυξη για 1-2 μήνες δίνοντας μας την ευκαιρία να έχουμε στα γρήγορα ένα νόστιμο ορεκτικό.

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα

  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 300 γρ. κιμά αρνίσιο
  • 300 γρ. κιμά χοιρινό
  • 100 γρ. γαλέτα
  • 1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 αυγό για τον κιμά
  • 5 σφικτά αυγά για τη γέμιση
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

    Εκτέλεση

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα 3 είδη κιμά, το κρεμμύδι, τη γαλέτα, το αυγό, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε καλά. Απλώνουμε το μείγμα του κιμά πάνω σε μια λαδόκολλα σε μακρόστενο σχήμα και βάζουμε τα σφικτά βρασμένα αυγά μας κατά μήκος του κιμά, αφήνοντας λίγο κενό στις άκρες. Τυλίγουμε με τη λαδόκολλα σε σφικτό ρολό και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα.

Chef’s Tips : Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πουρέ πατάτας.