Λαχταριστό homemade brunch: 3 αλμυρές + 1 γλυκιά συνταγές για αυτό το Σαββατοκύριακο

Ανακαλύψτε 3+1 υπέροχες συνταγές για λαχταριστό brunch στο σπίτι

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΒΑΓΙΑΝΟΥ

Ζεστές πυτζάμες, υπέροχη ατμόσφαιρα, γέλια και καθόλου αναμονή στις ατέλειωτες ουρές των μαγαζιών, είναι τα βασικά συστατικά του homemade brunch.

Τώρα που η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει και ο χειμώνας πλησιάζει, είναι η ιδανική ευκαιρία για να μείνεις στο σπίτι και να ετοιμάσεις το πιο λαχταριστό brunch για εσένα και την παρέα σου. Extra bonus: κανένας δεν θα έρθει να σας σηκώσει από το τραπέζι.

Εάν λοιπόν ανήκεις και εσύ στην κατηγορία εκείνων που αγαπούν το brunching, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις τις παρακάτω συνταγές.

3 αλμυρές + 1 γλυκιά συνταγές

Ham & Cheese Brunch Cake

Υλικά:

10 μεγάλα αυγά

1 1/2 φλιτζάνι γάλα

2 κ.γ. Dijon μουστάρδα

2 κ.γ. φρέσκα φύλλα θυμαριού

1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

4 φλιτζάνια ψωμί κομμένο σε κυβάκια (ιδανικά baguette)

250 γρ. ζαμπόν ham, chopped

1 1/2 φλιτζάνι Cheddar σε κυβάκια

Εκτέλεση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα αυγά, το γάλα, τα φύλλα θυμαριού, τη μουστάρδα και τη σκόνη σκόρδου. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Βουτυρώνετε μια μεγάλη φόρμα και τοποθετείτε το ψωμί. Από πάνω βάζετε το ζαμπόν και το τυρί. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα των αυγών.

Ψήνετε μέχρι να δείτε τα αυγά μαγειρεμένα και το ζαμπόν να έχει πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα (40-55 λεπτά). Σερβείρετε και απολαμβάνετε!

Quiche Lorraine

Υλικά:

Για τη ζύμη:

1 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. ζάχαρη

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

5 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

3 κ.σ. μείγμα λαχανικών

Για τη γέμιση:

200 γρ. γιαούρτι πλήρες

330 γρ. γάλα

3 αυγά

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

1 κ.γ. baking powder

400 γρ. μπέικον (κομμάτι)

400 γρ. τυρί που λιώνει

2 πράσα

ελαιόλαδο

θυμάρι

Εκτέλεση: Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη ζύμη και μόλις ετοιμαστεί βάλτε τη στο ψυγείο για μία ώρα. Στη συνέχεια, απλώστε τη σε μία επίπεδη επιφάνεια και με έναν πλάστη ανοίξτε ένα λεπτό φύλλο. Μεταφέρετέ το σε μία ταρτιέρα, την οποία προηγουμένως θα έχετε λαδώσει.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βάλτε το μπέικον που έχετε κόψει σε κύβους, χωρίς καθόλου λάδι. Μόλις ροδίσει από όλες τις πλευρές, το αδειάζετε σε ένα μπολ. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσσα που έχετε κόψει σε λεπτές ροδέλες και αρωματίστε με φρέσκο θυμάρι. Μόλις μαλακώσουν, αδειάστε τα στο ίδιο μπολ με το μπέικον.

Σε άλλο μπολ βάλτε το γιαούρτι και τα 3 αυγά και ανακατέψτε τα με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτετε το γάλα και δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Κατόπιν προσθέτετε το baking powder και ανακατεύετε. Τέλος, ρίχνετε το μείγμα μέσα στο μπολ με το γιαούρτι και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα, το οποίο προσθέτετε στην ταρτιέρα με τη ζύμη. Το βάζετε στον φούρνο.

Cheesy Egg Toast

Υλικά:

4 φέτες ψωμί

4 μεγάλα αυγά

12 φέτες bacon

1 κούπα τριμμένο Cheddar

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150°C και απλώστε μια λαδόκολλα. Βάλτε τις φέτες ψωμιού πάνω στην λαδόκολλα και πιέστε το κέντρο κάθε φέτας χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Βάλτε γύρω από το "βαθούλωμα" του ψωμιού 3 φέτες bacon και σπάστε ένα αυγό στο κάθε κέντρο. Ρίξτε τριμμένο τυρί πάνω από την κάθε φέτα και ψήστε τα στο φούρνο για 12 με 15 λεπτά.

Mug Cake

Υλικά:

70 γρ. αλεύρι

20 γρ. κακάο

¼ κ.γ. baking powder

30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

αλάτι

50 γρ. γάλα

20 γρ. ηλιέλαιο

20 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη και επιπλέον για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύετε με ένα κουτάλι.

Προσθέτετε στο μπολ το γάλα με το ηλιέλαιο και ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός για ένα λείο μείγμα.

Παίρνετε μια κούπα χωρητικότητας 500 ml και βάζετε το μισό μείγμα. Καλύπτετε με την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα και καλύπτετε με το υπόλοιπο μείγμα .Βάζετε στον φούρνο μικροκυμάτων και ψήνετε για 3:30 λεπτά στα 1000 watt. Σερβίρετε με έξτρα λιωμένη λευκή σοκολάτα ή άχνη ζάχαρη.

Καλή απόλαυση!

Πηγή συνταγών: delish.com