Lava Cake

Μια απολαυστική συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Μια απολαυστική συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη


Πηγή: coolartisan.net

Υλικά

400 γρ κουβερτούρα
160 γρ βουτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
7 αυγά
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
βούτυρο και κακάο για τη φόρμα


Εκτέλεση

Ανάβουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στην πιο δυνατή θερμοκρασία που έχει.
Λιώνουμε τη σοκολατα με το βούτυρο σε μπεν μαρί με προσοχή να μην ακουμπάει το σκεύος στο νερό που βράζει γιατί θα καεί η σοκολάτα.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά για να λιώσει.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και τον καφέ.
Βουτυρώνουμε το ταψί του κέικ και στη συνέχεια το καλύπτουμε με λίγο κακάο.
Δεν χρησιμοποιώ αλεύρι για να μην είναι άσπρο εξωτερικά μόλις το ξεφορμάρω.
Γεμίζουμε τη φόρμα με το μείγμα του κέικ.
Μόλις σβήσει η λυχνία του φούρνου, δηλαδή έχει φτάσει στο μάξιμουμ της θερμοκρασίας, βάζουμε το κέικ μέσα στο φούρνο, αμέσως τον σβήνω, κλείνω την πόρτα και αφήνω το κέικ εκεί για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια το βγάζω, το αφήνω για 20 λεπτά πάνω στο πάγκο της κουζίνας και ξεφορμάρω.