Λαζάνια με σπανάκι και φέτα | Η πιο νόστιμη συνταγή ζυμαρικών για το μεσημεριανό σου

<em>Από τη μαμά του Γαβριήλ Νικολαΐδη</em><br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Λαζάνια με σπανάκι και φέτα, μια πεντανόστιμη συνταγή αν σου αρέσουν τα ζυμαρικά. Ο συνδυασμός τους με σπανάκι και φέτα δημιουργεί έναν ιδανικό συνδυασμό θρεπτικών συστατικών που αναδεικνύει το πιάτο σε ένα ολοκληρωμένο γεύμα, ιδανικό για το μεσημέρι.

Ζυμαρικά με πέστο αβοκάντο | Η πιο νόστιμη και υγιεινή μακαρονάδα του καλοκαιριού

Λαζάνια με σπανάκι και φέτα

Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • άνηθος
  • λάδι
  • αλάτι / πιπέρι
  • 200 γρ. φέτα (ή οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας σας)
  • 200 γρ. τριμμένο λαδοτύρι Μυτιλήνης
  • 12 φύλλα λαζάνια
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • μπεσαμέλ
  • τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, το ξερό και τον άνιθο. Ρίχνουμε το σπανάκι να μαραθεί, σωτάρουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε το σπανάκι για 15 λεπτά ακόμη.

Στο πυρέξ βάζουμε πολύ μικρά διάσπαρτα κομματάκια βούτυρο και τρίβουμε λίγο φέτα και λαδοτύρι Μυτιλήνης. Για να μην κολλήσει μπορείτε να βάλετε λιωμένο βούτυρο η απλά να αφήσετε το ταψί με το βούτυρο μέσα σε αναμμένο φούρνο για λίγα λεπτά.

Βάζουμε μια σειρά λαζάνια και πάνω από αυτά απλώνουμε το σπανάκι. Τρίβουμε φέτα και λαδοτύρι Μυτιλήνης κατά βούληση. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές και στην τελευταία στρώση λαζάνια σκεπάζουμε με μπεσαμέλ.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου για μισή ώρα. Στο τελειώμα πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.

Ταλιατέλες με γαρίδες | H υπέροχη συνταγή του Λευτέρη Λαζάρου χωρίς σάλτσα