Λαζάρου, Λουκάκος, Σκαρμούτσος συναντιούνται σε μια συλλογή μαγειρικής

300 συνταγές και πολύτιμες συμβουλές από τους 3 κορυφαίους Chefs της Ελλάδας. Plus: Συνταγή για τάρτα με μανούρι!<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

300 συνταγές και πολύτιμες συμβουλές από τους 3 κορυφαίους chefs της Ελλάδας.


Έρχονται από αυτή την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στο Τηλέραμα. Η απίθανη συλλογή μαγειρικής κυκλοφορεί ξανά με 10 θεματικά βιβλία, 300 συνταγές, μαθήματα μαγειρικής και χρηστικά tips από τους 3 αγαπημένους μας chefs.

Κάθε εβδομάδα θα βρεις στα περίπτερα δύο τόμους σε μία σούπερ τιμή: από +12,80 ευρώ τώρα μόνο +8,40 ευρώ. Ξεκίνησε τη συλλογή σου με τους πρώτους δύο τόμους: «Πίτες και τάρτες» και «Κρέας φούρνου και σχάρας».


Εμείς σου εξασφαλίσαμε τη συνταγή για Τάρτα με μανούρι, γραβιέρα και τσαπέλες





Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα
Χρόνος παρασκευής 45 λεπτά


Υλικά για 2 μεγάλες τάρτες


> 1 πακέτο φύλλο ζύμης για τάρτα
>400 gr κρέμα γάλακτος
> 60 γρ γραβιέρα
> 90 γρ μανούρι
> 1 αυγό χτυπημένο
>3 κρόκοι αυγού
>10 τσαπέλες (αποξηραμένα σύκα)
>Μέλι
>Μπράντυ
>Αλάτι
>Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
>μοσχοκάρυδο τριμμένο
>ελαιόλαδο, για το άλειμμα της ταρτιέρας
>αλεύρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις τσαπέλες στη μέση και τις ρίχνουμε σε ένα μπόλ.
Προσθέτουμε λίγο μπράντι και αφήνουμε τα σύκα να μουλιάσουν για 30 λεπτά.
Τις στραγγίζουμε και τις ψιλοκόβουμε

Παίρνουμε μια ταρτιέρα διαστάσεων 27εκ περίπου και ακολουθούμε τις οδηγίες του μαθήματος μαγειρικής, για την προετοιμασία της ταρτιέρας και το προψήσιμο της τάρτας (συνολικά περίπου 25 λεπτά)

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την κρέμα γάλακτος, το αυγό, τους κρόκους, λίγο μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετούμε στην τάρτα τα σύκα, τα δύο τυριά τριμμένα με το χέρι και στο τέλος, το μείγμα της κρέμας.

Ψήνουμε την τάρτα στους 170°C, για 15-20 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφαιρούμε με προσοχή την τάρτα από το σκεύος. Αφήνουμε σε σχάρα να «αναπνεύσει» για να μην πανιάσει η βάση της.

Κόβουμε σε κομματάκια, περιχύνουμε με λίγο μέλι και σερβίρουμε.


Tip
: Για πιο παραδοσιακή γεύση, χρησιμοποιήστε και ξερομυζήθρα στο μείγμα των τυριών.





ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕ 9,90€ (Μόνο 8,40€ + 1,50€ για το περιοδικό)