Love No2: Γλύκισμα με φρούτα του δάσους από τη ΓΙΑΜ

Στην Αγιά της Λάρισας, εκεί όπου οι μάγισσες κατέβαζαν τα φεγγάρια, η Αύρα Πανουσοπούλου, ή αλλιώς η πρώτη που αποτόλμησε την αποκέντρωση και έκλεισε τις συνταγές της παράδοσης σε βαζάκια, ανεβαίνει με την πρώτη δροσιά του πρωινού και μαζεύει μόνη της τα άγρια φρούτα του δάσους. 

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Γλύκισμα με φρούτα του δάσους από τη ΓΙΑΜ



Στην Αγιά της Λάρισας, εκεί όπου οι μάγισσες κατέβαζαν τα φεγγάρια, η Αύρα Πανουσοπούλου, ή αλλιώς η πρώτη που αποτόλμησε την αποκέντρωση και έκλεισε τις συνταγές της παράδοσης σε βαζάκια, ανεβαίνει με την πρώτη δροσιά του πρωινού και μαζεύει μόνη της τα άγρια φρούτα του δάσους.



Φράουλες, σμέουρα, φραγκοστάφυλο μαύρο και κόκκινο δένουν σε μια υπέροχη σάλτσα στο κόκκινο βαθύ χρώμα της Βουργουνδίας, χωρίς γλυκόζη, χρωστικές και συντηρητικά για να μεταμορφωθούν σε ένα μαγικό γλυκό κουταλιού, ανάλαφρο, με τη μισή ζάχαρη απ’όση θα έβαζε η μαμά σου, που μοσχοβολά βουνίσια δροσιά και φρουτένια αρώματα.



Απλά ανοίγεις το βαζάκι κι αν αντισταθείς και δεν το τελειώσεις στη στιγμή, το τρως πάνω στα δημητριακά του πρωινού, στο ψωμί ή με γιαούρτι. Αλλιώς, έχεις πάντα στο ψυγείο σου ένα γκουρμέ γλυκό για να το σερβίρεις τελευταία στιγμή πάνω στο παγωτό, σε μια λευκή κρέμα, στην πανακότα, στο τσιζ-κέικ ή σαν συνοδευτικό ενός κέικ.

Στα καταστήματα με τοπικά προϊόντα. www.yiam.gr