Love No8: Περί Λέσβου

Δυό βήματα από το μετρό στο Μοναστηράκι, η Λέσβος, παρέα με τη Χίο και τη Λήμνο, σε περιμένουν για μια νησιώτικη γεύση με τη σφραγίδα των πιο γκουρμέ μικρών, τοπικών παραγωγών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Το παλιό, βαμμένο πράσινο, ερμάρι κάτω από την παλιά φωτογραφία-τοιχογραφία, ο πρωτότυπος πολυέλαιος με τα μπουκάλια και τα ψηλά ως το ταβάνι ράφια, ταξιδεύουν την παράδοση στη σφαίρα του νέου ντιζάιν και το παλιό μπακάλικο τρίβει τα χέρια του για το πετυχημένο λίφτινγκ.


Δυό νέοι επιχειρηματίες, ο Λευτέρης Αντωνάκας και ο Ανδρέας Καραπατάκης παίζουν στα δάχτυλα τα προϊόντα των νησιών, όπως θα καταλάβεις από την απίστευτη ποικιλία με εξαιρετικά μυτηλινιά ούζα μικρής παραγωγής, και τα λάδια με το χρυσοκίτρινο χρώμα και την ανάλαφρη, φρουτένια επίγευση.


Αρκεί να δηλώσεις τα γούστα σου στο τυρί και θα σε καθοδηγήσουν στις ετικέτες του ψυγείου. Στα σακιά, χύμα όσπρια, ρύζια, μυρωδικά και ψωμί με προζύμι. Εδώ μόνον θα βρεις τις χάχλες-κουπάκια από τραχανά, τα εξαιρετικά αλίπαστα “Κουταλιανός” αλλά και τα βαζάκια με σάλτσες και μαρμελάδες του Παπαγιαννίδης-ό,τι πιο πρωτότυπο και νόστιμο χώρεσε ποτέ ένα βαζάκι, όπως λέμε μαρμελάδα βατόμουρο με ούζο!


Αθηνάς 27, Μοναστηράκι, 2103233227