
Tα cake pops είναι εδώ για να μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση σε κεράσματα και εύκολα γλυκά.
Είναι πανεύκολα και οι χρωματιστές τρούφες μπορούν να καλύψουν την όποια ατέλεια, αλλά σας εγγυώμαι δε θα έχετε κανένα πρόβλημα!
Βέβαια μπορεί να είναι ιδανικά για παιδικό πάρτι, αλλά σε ένα τέτοιο όταν τα έφτιαξα για τον μικρούλη φίλης μου, τελικά διαπιστώσαμε ότι τα τρώγανε οι γονείς όσο τα παιδιά τους έπαιζαν!


Υλικά για cake pops
(περίπου 18-20 τεμ.)
- 250 γρ. κέικ
- 70 γρ. κουβερτούρα (53-55% κακάο)
- 70 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπ.)
- Ξυλάκια για σουβλάκια
- Τρούφα
- 200 γρ. κουβερτούρα (53-55% κακάο)
Τρίβουμε το κέικ σε ένα μπολ, να γίνει ψίχουλα.
Τεμαχίζουμε τα 70 γρ. κουβερτούρα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάει να βράσει, αποσύρουμε και ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε 1’ και στη συνέχεια ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης.
Ρίχνουμε τη σοκολατένια κρέμα (γκανάς) στο τριμμένο κέικ και ανακατεύουμε είτε με τη σπάτουλα σιλικόνης είτε με το χέρι μας φορώντας γάντι μιας χρήσης μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου και στη συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια.
Τοποθετούμε τα μπαλάκια σε δίσκο/πιάτο με λαδόκολλα και βάζουμε στο ψυγείο πάλι να σφίξουνε για 2-3 ώρες (αναλόγως την ψύξη μπορεί να χρειαστεί και περισσότερο).
Τεμαχίζουμε τα υπόλοιπα 200γρ. κουβερτούρα και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί (ανοξείδωτο μπολ πάνω από κατσαρολάκι με λίγο νερό που βράζει) ανακατεύοντας προσεχτικά με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσουν.
Αποσύρουμε και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πέσει ελαφρά η θερμοκρασία της σοκολάτας.
Βγάζουμε τα τρουφάκια από το ψυγείο, παίρνουμε τα ξυλάκια, τα βουτάμε ελαφρά στη λιωμένη σοκολάτα και τρυπάμε τα τρουφάκια. Βάζουμε 2’ στην κατάψυξη να σφίξει αυτή τη σοκολάτα.
Βγάζουμε πάλι και αφού μεταφέρουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε μια κούπα για ευκολία, βουτάμε προσεχτικά τα ξυλάκια με τα τρουφάκια στην κούπα, χτυπώντας ελαφρά στο χείλος της για να φύγει η περίσσια σοκολάτα. Πάνω από ένα πιάτο ρίχνουμε τρούφα για να κολλήσει και τοποθετούμε μέσα σε ένα ποτήρι.
Ομοίως συνεχίζουμε με όλα τα ξυλάκια. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τόση ώρα μέχρι να παγώσει η σοκολάτα και στη συνέχεια μπορούμε να τα συσκευάσουμε σε σακουλάκια.

Και πάλι όμως μπορείτε να παίξετε με πολύχρωμες τρούφες και να έχετε ένα πανέμορφο αποτέλεσμα!

- Μπορούμε να γεμίσουμε ψηλά ποτήρια με ζάχαρη για να καρφιτσώσουμε εκεί τα ξυλάκια και να μην υπάρχει κίνδυνος να μετακινηθούν.
- Επίσης μπορούμε να τα καρφιτσώσουμε σε κομμάτι φελιζόλ που θα το έχουμε «ντύσει» με κάποιο χρωματιστό χαρτί.
- Αναλόγως το μέγεθος που θα πλάσετε τα τρουφάκια προκύπτουν περίπου 18-20.
- Χρειάζεται προσοχή βέβαια να μην είναι πολύ μεγάλα και πέσουν από το βάρος!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr