Love to Cook: Cookies με καρύδια και χωρίς αλεύρι

Στο σημερινό Love to Cook η food blogger Αθηνά Πάνου, μας ετοιμάζει πανεύκολα cookies με καρύδια και χωρίς αλεύρι!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINA PANOU


Μπορούμε να υποδεχτούμε την άνοιξη με πανεύκολα μπισκότα στο σημερινό ποστ!

Επειδή δε θέλουμε βαριές γεύσεις, η σημερινή πρόταση θα σας ανταμείψει.
Με ασπράδια αυγών και χωρίς αλεύρι, θα ικανοποιήσει αρκετούς!




Επίσης να μην ξεχάσω να σας πω ότι αν θέλετε ένα κυριακάτικο brunch box να έρθει στην πόρτα σας, μπορείτε να βρείτε το διαγωνισμό στο blog μου εδώ!




Και μια και διανύουμε την περίοδο που έχουν γενέθλια οι Ιχθείς, με αφορμή το νέο μου project με τις τούρτες των ζωδίων, μπορείτε να δείτε σε βιντεάκι εδώ την τούρτα που θα ταίριαζε στους Ιχθείς! Αλλά πιστέψτε νομίζω όλοι θα ήμασταν ικανοποιημένοι!




Στην επόμενη σελίδα θα βρείτε και την πανεύκολη συνταγή των μπισκότων!


Μπισκότα μαρέγκας με καρύδια και κανέλα

2 ασπράδια
100γρ. ζάχαρη(κρυσταλλική)
1κ.γ. χυμός λεμόνι
1/8κ.γ. αλάτι
160γρ. καρύδια τριμμένα(όχι εντελώς σκόνη)
1/2κ.γ. κανέλα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Ανάβουμε το φούρνο στους 110?C(αέρα) και στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί..
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με το χυμό λεμόνι και το αλάτι , σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα( όχι εντελώς δυνατή). Σιγά σιγά ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δούμε ότι η μαρέγκα γίνεται γυαλιστερή και σχηματίζει κορυφές.
Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε απαλά τα τριμμένα καρύδια (στα οποία ρίξαμε και την κανέλα και το ξύσμα) με μια σπάτουλα σιλικόνης να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε κουταλιές στο ταψί και ψήνουμε 30’. Αφήνουμε το ταψί μέσα στο φούρνο για μια ώρα, ώστε να στεγνώσουν. Ξεκολλάμε προσεχτικά και διατηρούμε σε κουτί.

Φιλιά!

Αθηνά
www.sugarbuzz.gr
Facebook page
Instagram page