Love to Cook: Εύκολα σοκολατένια τρουφάκια με μπισκότα

Στο σημερινό Love to Cook η food blogger Αθηνά Πάνου μας δείχνει πανεύκολα σοκολατένια τρουφάκια με απλά υλικά! Plus: η συνταγή βήμα-βήμα

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINA PANOU
Πόσες φορές δεν σκεφτήκατε να είχατε μια γρήγορη συνταγή για γλυκό με υλικά που έχετε στα ντουλάπια σας? Να είχατε ξαφνικούς καλεσμένους για παράδειγμα και να θέλατε να φτιάξετε κάτι γρήγορο?! Νομίζω σήμερα σας έχω μια σούπερ λύση!

Αυτά τα τρουφάκια γίνονται από υλικά που συνήθως έχουμε όλοι μας (εντάξει η δική μου η κουζίνα είναι λίγο σαν σούπερ μάρκετ) ή τουλάχιστον είναι πολύ εύκολο να βρεθούν στο σούπερ μάρκετ!

Μέχρι να δείτε τη συνταγή, να σας πω ότι την Κυριακή 18 Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Κέικ και μαζί με άλλες food bloggers τη γιορτάσαμε -προκαταβολικά!- το προηγούμενο Σάββατο, ψήνοντας πάρα πολλά κέικ (και άλλα γλυκά και αλμυρά) στο six D.O.G.S.!
Το προηγούμενο βράδυ φυσικά ξενύχτησα να ψήνω άπειρα μάφινς... έχω χάσει το μέτρημα!
Και παράλληλα και ένα σοκολατένιο κέικ, που μπορείτε να πάρετε ιδέες για τη διακόσμηση με πολύ απλά υλικά! Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από εδώ.
Συνέχισε στη σελίδα ii
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι ξηρούς καρπούς θέλετε, όπως επίσης αν δεν σας αρέσει το ινδοκάρυδο, χρησιμοποιήστε τρούφα!
H συνταγή
Υλικά:
(περίπου 20-25 τεμάχια αναλόγως το μέγεθος)
230 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
1/2 κούπα αμύγδαλα
1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
2 κουτ. σούπας κακάο
1/2 κούπα χυμός πορτοκάλι(περίπου 1 1/2 πορτοκάλι)
1/2 κούπα ινδοκάρυδο για τύλιγμα
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι ή στο γουδί να γίνουν σκόνη(όχι εντελώς). Τρίβουμε και το αμύγδαλο σε σκόνη.
Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την άχνη και το κακάο. Ρίχνουμε σιγά σιγά το χυμό και ζυμώνουμε να πάρουμε μια σοκολατένια "ζύμη".
Στη συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια και τα κυλάμε στο ινδοκάρυδο να κολλήσει. Διατηρούμε στο ψυγείο.
Γλυκά φιλιά!
Αθηνά
www.sugarbuzz.gr
Facebook page
Instagram